John Christian Elden klager TV 2 inn for PFU på vegne av Jim Solbakken. Foto: Martin Huseby Jensen

Solbakken klager TV 2 inn for PFU

Jim Solbakkens advokat mener TV 2 frasier seg ansvaret for kildene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- TV 2 har laget en røre og skapt problemer for Solbakken ved sin manglende kontroll av publisering av kildemateriale i et konkurrerende medium som de hevder ikke å ha noe ansvar for, sier advokat John Christian Elden til Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for klagen er at TV 2 har gitt fotballmagasinet Josimar upublisert materiale.

Les også: Hvordan havnet upubliserte TV 2-intervjuer hos en konkurrent?

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther har tidligere forklart til DN at Josimar var på besøk i redaksjonen hvor intervjuene ble avspilt. Advokat Elden mener denne forklaringen øker behovet for en PFU-drøftelse.

– Å først gi fra seg materiale, og å frasi seg ethvert ansvar for vurdering av om publikasjon kan skje, må være en pressehistorisk blemme.

Årsæther selv sier de har tatt høyde for både presseetikken og rettslig behandling. Han viser til at alle kilder som utgangspunkt skal være åpne, mens han opplever at Elden forsøker å snu på dette.

– Det er ingenting i dette materialet som viser at Solbakken har bedt om eller krevd noe kildevern i denne saken. Jeg skjønner at det er ubehagelig at det kommer frem en annen versjon enn i retten, men vårt hensyn er å få frem fakta, sier Årsæther til avisen.

 

Powered by Labrador CMS