Politisk redaktør Karianne Braathen (t.v.) og ansvarlig redaktør Kristin Monstad. Foto: Drammens Tidende

- En av de beste og modigste pennene jeg kjenner

Kristin Monstad ansatte Karianne Braathen som politisk redaktør i Drammens Tidende, etter to måneder som vikar i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– En enkel ansettelse. Karianne er kunnskapsrik, troverdig og modig, sier ansvarlig redaktør i DT, Kristin Monstad.

Karianne Braathen (43), som har høyere utdanning innenfor journalistikk og ledelse, har lang fartstid fra DT. Hun jobbet blant annet som politisk journalist og som nyhetsleder i flere år før hun sluttet i 2011. Hun har de siste årene vært redaksjonssjef i Egmont, skrevet bøker og vært rettskommentator for DT.

Monstad er svært fornøyd med at Braathen blir med på laget.

– Hun har en av de beste og modigste pennene jeg kjenner. Jeg ble først kjent med henne gjennom svært sterke og innsiktsfulle rettskommentarer. I vikariatet som politisk kommentator har hun bevist at hun leverer ledere og kommentarer innenfor politikk og samfunnsliv på like høyt nivå. Det var et enkelt valg å ansette Karianne som politisk redaktør. Våre lesere kan glede seg til innsikt, analyse og sterke meninger om lokale saker, sier Monstad i en pressemelding fra DT.

En hovedoppgave for Braathen blir å digitalisere meningsjournalistikken og gjøre avisen til en enda tydeligere stemme i Buskerud.

– Det blir en viktig oppgave for den politiske redaktøren å finne nye, unge og dagsordensettende stemmer i Buskerud, sier Monstad.

– Da Kristin og Drammens Tidende tilbød meg distriktets mest spennende jobb, trengte jeg ikke betenkningstid. Jeg ser mange muligheter for Drammens Tidende. Vår bransje er inne i en krevende tid der endringene kommer raskere enn før. Vi skal holde godt fast i tradisjonene våre, men vi er nødt til å tenke nytt når vi skal bygge en solid debattarena for framtidens Drammen-region.

Redaktørgruppa i DT består i tillegg til Monstad og Braathen av nyhetsredaktør Alf Petter Øverli og utviklingsredaktør Andreas Carlsen.

I sommer sluttet både samfunnsredaktør Odd Myklebust og nyhetsredaktør Lars Arntzen.

Powered by Labrador CMS