Live Fedog Thorsen bytter bransje når hun går til ny stilling i Ascheoug.

MEDIEFOLK:

Live Fedog Thorsen slutter i DN

Forlater journalistikken for ny jobb i forlagsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Featureredaktør Live Fedog Thorsen (40) slutter i Dagens Næringsliv etter 17 år for å bli ny forlagssjef for sakprosa i Aschehoug. 

– Det er litt galskap å forlate DN, sier Thorsen i en pressemelding.

 – Akkurat nå skjer så mye positivt, og vi lykkes med strategien og opplever vekst i lesing, engasjement og konverteringer i en ellers krevende tid – det er imponerende. Dessuten har DN alltid rekruttert de aller skarpeste og flinkeste folka som det blir veldig trist å forlate, fortsetter hun.

40-åringen  er utdannet journalist og har siden 2006 jobbet som featurejournalist, redaksjonssjef i DN Magasinet, reportasjeleder og redaksjonssjef i D2. I 2019 ble hun featureredaktør i DN med ansvar for Magasinet, D2 og Smak. Hun har i tillegg prosjektledet flere store prosjekter i DN.

– Da Aschehoug tok kontakt med et spennende oppdrag ble det for fristende å få sjansen til å lære noe nytt i Norges fremste litterære forlag, og ikke minst bryne meg på en bransje i endring. 

DN-sjefredaktør Janne Johannessen synes det er vemodig at Thorsen slutter.

– Under Lives ledelse har featureavdelingen levert imponerende resultater gjennom smart, engasjerende, leken og alltid godt fortalt journalistikk. DN mister en redaktør med enorm dedikasjon, kreativitet og gjennomføringskraft. Samtidig er det naturlig at så ambisiøse folk som Live også blir motivert av nye utfordringer, og Aschehoug er heldige som får en sakprosa-sjef i øverste klasse.

Powered by Labrador CMS