Stortinget:

Lokalaviser 2015

Sikrer lørdagsdistribusjon av aviser

Politikerne skar igjennom, etter at Posten skapte usikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under en åpen høring i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité nylig truet Posten med å si fra seg ansvaret for å frakte aviser med fly på lørdager. Dette skapte bekymring i avisbransjen, som fryktet problemer for distribusjonen og høyere kostnader. Bakgrunnen for høringen var regjeringens forslag om å avvikle omdelingen av post på lørdager.

Nå er innstillingen fra transport- og kommunikasjonskomiteen klar.

– Stortinget gir en klar bestilling og ønsker en åpning som sikrer distribusjon av papiraviser over hele landet på lørdager, sier tidligere Venstre-politiker Gunnar Kvassheim. Han leder postutvalget i MBL, foruten å være ansvarlig redaktør i Dalane Tidende. 

– Dette er i samsvar med hva regjeringen la fram da de la fram Postloven. Politisk ledelse i samferdselsdepartementet har vært gode medspillere i denne saken, sier Kvassheim og lover at postutvalget vil følge saken nøye helt til den er på plass.

I den ferske komiteinnstillingen står følgende om lørdagsombæring av aviser:

“Komiteen er opptatt av å videreføre lørdagsombæring av aviser der det ikke eksisterer et alternativt avisbudnett, og forventer at det blir etablert en løsning som sikrer papiraviser på lørdager i hele landet. Komiteen har merket seg at en slik løsning er kostnadsregnet til mellom 50 og 120 mill. kroner.”

Les: Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om lov om posttjenester (postloven) Innst. 314 L

Powered by Labrador CMS