Murdoch: – De kleptomane må betale

Mediemogulen vil ha betalt for innholdet til mediekonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sammen med toppsjefen i verdens største nyhetsbyrå, AP, har Murdoch tatt tak i det sistnevnte kaller for kleptomane. Med det mener han blant andre bloggere og Google News.

Betale

– Nyhetsagentene og etteraperne må snart betale prisen for å bruke innholdet vårt. Men om vi ikke tar tak i fordelene av flyttingen mot betalt innhold på nett, vil det bli vi som produserer innholdet som må betale den endelige prisen og de innholdskleptomane som triumferer, sa Murdoch foran 300 medieledere i Beijing.

Murdoch har i 2009 fått mye omtale som følge av at han har gått til kamp for å ta betalt for innhold på nett. Hans The Wall Street Journal har over en god stund lyktes med å kreve penger for sitt innhold. Dette ønsker Murdoch å bringe videre til resten av nettverden.

Kostnader

Som så mange andre medieledere har han også sett seg lei av Google News. AP-sjef Tom Curley er en av dem:

– Vi vil ikke lenger tolerere den manglende kontakten mellom folk som ofrer store menneskelige og økonomiske ressurser til å hente inn nyheter i offentlighetens interesse, og dem som tjener penger fra dette, uten å støtte opp om arbeidet, sier Curley.

AP selger innhold per lisens til flere større portaler som blant annet Google, Microsofts MSN og Yahoo.

Powered by Labrador CMS