Foto: Glenn Slydal Johansen

Oppsigelser av bud gir bekymring for lørdagsavisene

Norpost varslet at 500 av selskapets 900 ansatte sies opp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avishusene er bekymret for lørdagsdistribusjonen etter at Norpost varsler masseoppsigelser. Selskapet er underleverandør til selskapet som vant avisanbudet nylig.

Mandag varslet Norpost oppsigelse av 500 av sine 900 ansatte. Det har ført til bekymring i mediebransjen, ettersom nettopp Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som i sommer vant anbudet med å distribuere lørdagsaviser, skriver Klassekampen.

– Det er ikke et godt tegn når selskapet som skal utføre jobben med å få ut avisene, må si opp halvparten av budene sine, sier Bjørn Wisted, som er fagsjef for næringspolitikk i Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Norpost-sjef Hege Stenmarck avviser at den varslede nedbemanningen vil gjøre det vanskeligere å fullføre avisoppdraget.

– 70 prosent av områdene vi dekker i dag er i byer. Avtalen om avisdistribusjon omfatter distriktene, hvor vi nå er i ferd med å bygge ut helt nye budnett. Nedbemanningen har derfor ingen sammenheng med tilbudet vi skal levere for avisene, forklarer hun.

Daglig leder Stig Kleive i anbudsvinner Kvikkas sier forberedelsene til å overta ansvaret for lørdagsavisa går etter planen, og han føler seg trygg på at avisbransjen og leserne blir fornøyd.

Powered by Labrador CMS