Hallvard Skauge. Foto: Birgit Dannenberg

Hallvard Skauge årets avistegner

Hallvard Skauge er tildelt pris for Årets Avistegning for 2007-2008.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prisen deles ut av Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening. Det var juryleder Mari Velsand som sto for overrekkelsen på Norsk Redaktørforenings landsmøte i Oslo torsdag ettermiddag.

Tegningen «US CAVALRY», presentert i Klassekampen 4. oktober 2008, gikk til topps i konkurranse med 115 bidrag fordelt på 35 avistegnere.

Skauge er en godt etablert avistegner, og har tegnet for norske aviser i over 30 år. Han leverer til publikasjoner som LO-Aktuelt, Computerworld, Klassekampen og Nationen. Fra og med i år er han også fast tegner i Journalisten, der du finner hans kommentarer til medier og politikk på side 2.

Sterkt og selvstendig journalistisk uttrykk

– Juryen har vurdert en rekke gode avistegninger, og har hatt en krevende oppgave. Men vi er enstemmig kommet fram til det vi mener er en riktig og verdig vinner av Årets Avistegning 2007-2008, sa juryleder Mari Velsand.

I sin begrunnelse sier juryen blant annet at årets vinnertegning holder en høy kunstnerisk kvalitet og til fulle synliggjør hvor godt tegningen kan fungere som et sterkt og selvstendig journalistisk uttrykk.

Klassisk avistegning

– Årets vinner er en klassisk avistegning, som på en fremragende måte, og på selvstendig grunnlag, kommenterer en av de store internasjonale begivenhetene i 2008 som må sies å ha hatt den aller største betydning for den videre samfunnsutvikling, også i Norge, uttaler juryen videre.

Årets jury har i tillegg til Mari Velsand bestått av Andreas Wiese (NJ), Elisabeth Vislie (MBL) og kunstkritiker Stig Andersen. Formålet med prisen er å understreke og markere tegningen som et eget journalistisk uttrykksmiddel i papir- og nettaviser.

Powered by Labrador CMS