FINN REPORTEREN: NRK lot landslaget intervjue hverandre - havnet på Dagsrevyen. Skjermdump NRK med tillatelse

NRK flate etter tabbeintervju

Kombinertlandslaget intervjuet seg selv.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sist helg vant de norske kombinertgutta lagkonkurransen i Schonach. I et innslag sendt på NRK, og som også publisert på nrk.no, var det en mann i landslagsuniform som sto med NRK-mikrofon og intervjuet vinnerne.

Havnet på Dagsrevyen

Ettersom kombinertløper Håvard Klemetsen hadde bursdag ble hele laget med på «reporterens» oppfordring for å synge for lagkameraten.

– Kunne du fått en bedre bursdagsgave i dag? spør intervjueren.

– Nei, det kunne jeg ikke. Det var veldig artig. Morsomt å gå med den gjengen her. Nei da så. Hva skal jeg si. Blir bare yngre for hver dag som går. Hoppe sist og gå først, vet du. Jeg kjører kortest restitusjonstider siden jeg er så ung og lovende enda, svarer Klemetsen.

Deler av innslaget havnet også på Dagsrevyen senere på kvelden.

Men det var altså ikke NRKs reporter som intervjuet laget denne lørdagen. Det var kombinertløpet Magnus Krog. På søndag gjorde en fra støtteapparatet det samme.

Nye instrukser

– Dette er ikke heldig, og ikke noe vi ønsker. Det var en glipp som vi nå har ryddet opp i.

Det sier redaksjonssjef Sjur Molven i NRK-sporten. Han forklarer at NRK bestiller intervjuer med utøvere fra en leverandør på arenaer hvor de selv ikke er til stede. Her er det normalt objektive personer som gjør intervjuene på vegne av NRK. Men ifølge Molven har det utviklet seg en misforståelse blant noen landslag om at utøvere eller støtteapparatet selv skal gjøre intervjuene.

– Vi har ansvaret og det skulle vært ryddet opp i dette tidligere, for vi vil ikke at noen som er en del av miljøet skal gjøre intervjuene på vegne av oss. De er ikke ufarget av det som skjer.

Nå har alle vaktsjefer i Sporten fått beskjed om at rutinene må skjerpes. På epost har de nå mottatt punkter som må følges ved bestillinger av slike intervjuer. Ingen nær utøverne skal heretter gjøre intervjuene.

– Dette handler om troverdighet og tillit, og at de som stiller spørsmålene er objektive og nøytrale.

For kjapp

Sportssjef Sverre Rotevatn for kombinertlandslaget i Skiforbundet sier at det normalt er noen i FIS som gjør disse intervjuene. Han mener det ikke dreier seg om en misforståelse som har utviklet seg, men at det i helgen oppsto en ekstraordinær situasjon ved at ingen av FIS-representantene på kombinertarenaen kunne norsk.

– Vi gjorde en kjapp vurdering om at alternativet var å ikke få til noe, sier Rotevatn.

Powered by Labrador CMS