Etter ni år i DN takker Reidar Mide Solberg for seg

Visst har Reidar Mide Solberg hatt godt med tid på prosjekter i Dagens Næringsliv, men langt fra like mye som han får i sin nye jobb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ni år er gått siden Dagbladet avviklet nyhetsmagasinet Memo. Blant de ansatte i redaksjonen var Reidar Mide Solberg. Da det var slutt på bladet satte han og kollega Sigurd Rønningen seg ned og skrev boken om magasinet; «Kaptein Memo». Fram til nå er det Solbergs eneste profesjonelle befatning med bøker. Om litt blir det mer, mer om det seinere.

CVen

Juni 2007 - nå  Journalist, Dagens Næringsliv

Jan 06 - sept 06 Journalist, Memo

Aug 04 - juli 05 Research manager, Den Norske Atlanterhavskomite

Jan 04 - sept 03 - Journalist, Dagbladet

Aug 99 - des 01 - Journalist og redaktør, Under Dusken

Jan 95 - juni 01 - Journalist, Ringerikes Blad

 

Cand.mag. Political science, NTNU

Msc, European Politics and Governance, London School of Economics

For det gikk ikke så mange månedene før Solberg ble hanket inn av Dagens Næringsliv for å jobbe i featureredaksjonen med lørdagsmagasinet. Der har han i åtte år og åtte måneder særlig nyt researcharbeidet i forkant av skriveprosessen. Den karakteriserer han som kjempegøy. Og så har de hatt morsomme møter i DNs gravegruppe. En fantastisk energi med morsomme folk, forklarer han.

Sakprosaredaktør

Men altså, nå har han sagt takk for seg.

– Jeg har i noen år tenkt at det kunne vært spennende å prøve noe nytt. Og da jeg i fjor kom tilbake på jobb etter å ha vært hjemme i et halvt års permisjon med tredjemann, kjente jeg etter hvert suget etter å prøve noe annet.

Så han begynte å snuse og forhøre seg, slik gravejournalister skal. I Gyldendal var en prosess på gang som han fikk bli med på, og til slutt kom tilbudet om jobb som redaktør for sakprosa i forlaget.

– Tror du Kaptein Memo ville blitt antatt i Gyldendal?

– He-he. Godt spørsmål. Den er det lenge siden jeg har lest. Jeg vet ikke. Kanskje.

Han mener det er mange likheter mellom det å jobbe med sakprosa og arbeidet han kjenner så godt fra DN. Fra ideutvikling, arbeid med tekst, kilder, etikk. Det er en del overlapp. Det nye er i så fall at han ikke selv skal skrive. Dersom skrivekløen plutselig skulle dukke opp, vel, så tar Solberg kanskje Facebook-veggen i bruk.

Det er ikke avklart når han forlater DN.

Powered by Labrador CMS