Kristine Lindebø er ansatt som ny journalist i Journalisten. FOTO: Evelyn Andrea Pecori
Kristine Lindebø er ansatt som ny journalist i Journalisten. FOTO: Evelyn Andrea Pecori

Kristine Lindebø går til Journalisten

Begynner som journalist i fagmagasinet like over nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter at Helge Øgrim forlot Journalisten midtveis i 2016 har en journaliststilling stått tom i fagmagasinets redaksjon. Nå er det klart at Kristine Lindebø (29) som for tiden jobber som frilanser og tilkallingsvikar i Vårt Land går inn i denne stillingen umiddelbart over nyttår. 

- Det gleder vi oss veldig til, sier ansvarlig redaktør Martin Huseby Jensen. - Vi har lenge ventet på kunne fylle denne stillingen. Kristine har en veldig spennende bakgrunn fra meningsbærende aviser, regionaviser, lokalaviser og NRK. Hun har i tillegg arbeidet som medielærer i videregående. Vi ser at hun har mye å tilføre redaksjonen vår.

Lindebø er utdannet journalist fra Høgskolen i Bodø, i tillegg til fotojournalistutdanningen ved Høyskolen i Oslo og Akershus. I løpet av karrieren har hun arbeidet for Vårt Land, Klar Tale, Adresseavisen, Vesterålen Online og Sortlandsavisa og NRK P1s Norgesglasset for å nevne noe.

Fornyelse

– Med alt som skjer i bransjen for tiden, er dette en veldig spennende stilling å gå inn i. Jeg ser fram til å jobbe tett på både frilansere og redaksjoner, i møte med nye utfordringer og nye muligheter, sier Lindebø.

Redaktøren mener Lindebø har vist et bredt spekter å spille på. Det vil styrke redaksjonen, sier han.

– Jeg håper og tror min bakgrunn som både fotojournalist, skrivende og radioreporter, vil hjelpe meg i jobben. Jeg håper også på gode tips fra alle jeg har jobbet eller studert med tidligere, og gjerne også andre, oppfordrer hun. 

Dermed er halvparten av redaksjonen fornyet i løpet av litt over et halvår etter at Andrea Gjestvang ble ansatt som fotojournalist i redaksjonen tidligere i år. 

- Journalisten har lagt bak seg et spennende år med jubileumskonferanse, tre ansettelser og et sterkt økonomisk resultat. Neste år med fulltallig redaksjon byr på enda mer spenning, sier redaktøren og viser til at fagmagasinet vil tidlig neste år få en oppfriskning i utseende og innhold. 

Fra januar vil redaksjonen bestå av Andrea Gjestvang, Glenn Slydal Johansen, Kristine Lindebø og Martin Huseby Jensen.

Powered by Labrador CMS