Peter Daatland (bildet) arrangerer norgesmesterskap i podkast sammen med Sindre Leganger. Foto: Marte Vike Arnesen.

Arrangerer norgesmesterskap i podkast for første gang

Har fått inn 59 nominasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

22. november skal det avholdes finale i norgesmesterskap i podkast. 59 forskjellige podkaster er påmeldt mesterskapet, som arrangeres av Peter Daatland og Sindre Leganger.

– Målet er å skape mest mulig «kok» rundt podkast, i tillegg til å hedre de som fortjener det, sier Daatland.

Mesterskapet er noe Daatland og Leganger arrangerer på frivillig basis. Daatland jobber til vanlig som redaksjonssjef i podkastselskapet Filt. Sindre Leganger er frilanser, og jobber blant annet med podkast.

Avstemning på Facebook

Daatland forteller at de nominerte består av alle mulig slags podkaster, både fra profesjonelle aktører som NRK, men også fra folk som driver podkast mer på hobbybasis. Vinneren skal avgjøres ved avstemning.

– Alt skal avgjøres demokratisk. Det skal ikke være en jury som bestemmer, det er de podkastene med flest stemmer som går videre fra hver runde, fortsetter han.

Planen har vært at to og to podkaster skal «duellere» med hverandre, der én går videre til neste runde av mesterskapet. Avstemningene på disse duellene skal foregå på Facebook-gruppa «Podkasttips Filt».

Dette er en Facebook-gruppe som de siste årene har fungert som et forum for landets mange podkastinteresserte, og som administreres av Daatland selv. Selve finalen skal foregå på Kulturhuset i Oslo.

– Hvor mye legitimitet får dette norgesmesterskapet når det arrangeres i en Facebook-gruppe?

– Facebook-gruppa har vokst fra å være en smal greie til å bli en viktig plattform, der diskusjoner til og med har blitt til nyhetssaker i pressen. Jeg tror denne prisen vil bety like mye - om ikke mer- for mange, enn å vinne på Prix-radio, sier han.

Facebook-gruppa har i dag 2178 medlemmer. Daatland sier at hvem som helst kan stemme, bare de melder seg inn i gruppa.

– Ble teppebombet av nominasjoner

Det var frist for å nominere podkaster til mesterskapet på mandag denne uka. I løpet av dagen fikk arrangørene seg en stor overraskelse.

– På starten av dagen hadde vi cirka 5-10 påmeldte podkaster jeg aldri hadde hørt om før, men så begynte alle de store mediehusene og redaksjonene å teppebombe oss med nominasjoner, sier Daatland.

– Jeg prøver jo å ikke bruke hele arbeidsdagen på et slikt overskuddsprosjekt, men da ble jeg så gira at jeg ikke klarte å foreta meg noe annet, fortsetter han.

I og med at det har kommet inn flere nominasjoner enn ventet, lurer arrangørene på om de skal organisere konkurransen på en litt annen måte enn først planlagt. De tenker på å bytte ut den opprinnelige duell-modellen, og heller arrangere et slags gruppespill.

– Vi har også snakket om å bruke et «seeding-system», slik at vi ikke risikerer at alle de store podkastene ryker ut med en gang, avslutter Daatland.

Powered by Labrador CMS