Legger ned avis

To år fikk den, iBalsfjord.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det har vært travelt , og det vanskeligste har vært å arbeide som redaktør på distanse, sier Trondar Lien til Journalisten.

På tampen av forrige uke meddelte Lien at Harstad Tidende Gruppen legger ned ukeavisen iBalsfjord etter to års drift. Siste utgave kommer to år og én dag etter den aller første utgaven av avisen.

Ikke nok annonser

Annonseinntektene var ikke gode nok, i hvert fall ikke slik som det var forutsatt. Opplaget på 1.000 eksemplarer har eierne vært fornøyd med.

Lien er den eneste som har arbeidet fulltid i avisen, og to ganger i uka har han kjørt de ti milene til Balsfjord for å hente inn innholdet til ukens utgave. De øvrige dagene har han skrevet ut artiklene på kontoret i Tromsø, samt hentet inn artikler fra publiseringsbyrået Krysspress som var engasjert til å bidra med innhold.

– Med fjernkontor og et utgangspunkt hvor jeg ikke kjente området så godt, tok det tid å bygge opp kildenettet uten å bare snu på bunken. Men det har også vært veldig morsomt, jeg har fått møte mange hyggelige og flott mennesker.

Ut på jakt

Lien (55) har undervist journalistikk ved Universitetet i Nordland, og han har 25 års fartstid hos iTromsø. Så hva gjør han når siste utgaven ruller av pressa i midten av desember?

– Si det. Jeg må ut og finne noe å gjøre.

Powered by Labrador CMS