Stor oppslutning om Radio 1

Lytterne vil ikke miste Radio 1 Oslo. Facebook-kampanje for 24-åring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at Radio 1 i Oslo ikke fikk fornyet tillit til å drive lokalradio i Oslo. Nå går lytterne sammen for å få kanalen til å overleve.

– Morsomt

Med friskt mot har lytterne til den 24 år gamle radiostasjonen samlet seg på Facebook og laget en egen oppropsliste for å beholde kanalen.

– Dette er dedikerte folk som ønsker at dette skal gå. Det er morsomt å se at Facebook-gruppen til Radio 1 Oslo har 4000 medlemmer for at kanalen skal få leve. Og det bare etter et døgn, sier administrerende direktør i SBS Radio Bente Klemetsdal.

– Anker beslutning

Radio 1 i Oslo har gått fra å være en radiostasjon, til et franchise og igjen redusert til fire stasjoner under tilnavnet storbyradioen.

At radiogruppen ikke fikk konsesjon i Oslo og Stavanger går ikke overraskende inn på Klemetsdal.

– Det har vært forferdelig trist og veldig travelt. Det kom som et sjokk innledningsvis at vi ikke skulle få konsesjonen for Stor-Oslo. Men vi fikk til en god samling med alle ansatte og etter det gikk det lettere, forteller hun.

Konsesjonene er gått tapt i Oslo og Stavanger. I Bergen står gruppen overfor en annen utfordring, for der mister Radio 1 store deler av sitt dekningsområde.

Klemetsdal forbereder nå en anke på Medietilsynets beslutning.

– Vi vil bruke tiden vår fram til fristen 27. juni før vi sender anken, forteller hun.

Powered by Labrador CMS