The Voice kan bli lidende

Radiokanalen The Voice kan forsvinne til fordel for Radio 1 i Oslo og Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Medietilsynet kan SBS Radio, som eier Radio 1, Radio Norge og The Voice, selv velge om det er ungdomskanalen som skal på i Oslo-området og i Stavanger, eller om Radio 1 heller skal slippe til.

– Kan bytte

Radio 1 fikk ikke 24/7-konsesjonene de søkte i Oslo og Stavanger, men det betyr ikke at radiostasjonen forsvinner fra byene av den grunn.

– Det er SBS Radio som står som søker. De har fått allmennkonsesjon på de vilkår at de sender minst tre timer med lokalt innhold hver dag, og at de skal være lokalt til stede i konsesjonsområdet. Det vil si at de må ha studio og programvirksomhet i Stavanger, forklarer førstekonsulent i Medietilsynet Tone Gunhild Haugan til Aftenbladet.no.

– Merkelig

I SBS Radio Norge har ikke administrerende direktør Bente Klemetsdal vurdert problemstillingen.

– Det er noe vi ikke egentlig har tatt stilling til ennå, vi jobber med klagen vår. Det virker merkelig at man kan bytte format, jeg trodde det var mangfoldsbetraktning som ligger til grunn for tildelingen, sier Klemetsdal.

Hun vil ennå ikke ta stilling til om det er aktuelt å erstatte The Voice på frekvensene i Stavanger, Asker og Bærum og på Nesodden med Radio 1.

– Det får jeg vurdere sammen med de ansatte for å finne ut hva som er riktigst og viktigst å gjøre, men faktum er at vi har fått konsesjon for The Voice, ikke Radio 1.

The Voice har i tillegg fått konsesjoner på Askøy utenfor Bergen og Målvik utenfor Trondheim. I Begge byene har også Radio 1 fått konsesjoner.

Powered by Labrador CMS