TVNorge kan få nye eiere

Dagens eiere vil trolig fokusere på Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I 2007 ble TVNorges eierselskap SBS Broadcasting fusjonert med tyske ProSiebenSat1, nå er det mye som tyder på at TVNorge, Radio Norge og Radio 1 kan bli solgt.

Det er svenske Dagens Media som først skrev at ProSiebenSat1 nå går gjennom sin strategi for fremtiden. Selskapet eier TV-kanaler i Tyskland, Romania, Bulgaria, Ungarn, Norden, Belgia og Nederland. Det er Norden, Nederland og Belgia, det som en gang var SBS Broadcasting, som nå vurderes.

I Norge innebærer det at TVNorge med tv-kanalen MAX og FEM, sammen med Radio Norge, Radio 1 og The Voice kan bli lagt ut for salg.

Forberedt

TVNorges kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen sier til Journalisten at de er i dialog med sine eiere og er informert om prosessen som pågår i Tyskland. Han vil ikke si noe om når de ble varslet om den pågående prosessen til ProSiebenSat1, men legger til at å gjøre slikt er vanlig.

– Det pågår for øyeblikket en strategisk prosess i hos våre eiere hvor de vurderer sine posisjoner i de nordiske landene, og i Belgia og Nederland. Slike gjennomganger av virksomhetene avholdes jevnlige og utfallet av kan medføre salg av deler av virksomheten, eller business as usual, TVNorge er uansett forberedt på begge deler.

Mange eiere

TVNorge har siden starten i 1988 hatt flere eiere etter at de fire grunnleggerne Hallvard Flatland, Ola Grønvold, Erik Rynning og Ola Steinsrud solgte seg ut.

Blant annet Orkla, A-pressen og TV 2 har vært inne på eiersiden.

Ifølge Frankfurter Allgemiene er investeringsbanken JP Morgan engasjert for å vurdere verdien av virksomhetene Benelux og Norden.

Powered by Labrador CMS