F.v. Terje Eidsvåg, Marte Mona, Arne Sellæg, Olav Skjegstad, Kjetil N. Skog, Hilde Østmoe, Knut Okkenhaug, Sindre Hallkjelsvik. Gudrun Gulldahl var ikke til stede. Foto: Trond Idås

Krevende situasjon

Polaris har fått eget konsernlag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Før helgen ble konsernlaget NJ i Polaris etablert i Trondheim. Leder for det nye konsernlaget i Romsdals Budstikke er Olav Skjegstad, som tidligere har sittet i konsernlaget i Edda Media.

– Det var et konstituerende møte, så det ble ikke fattet vedtak, men vi drøftet den redaksjonelle friheten. Det kommer til å bli en viktig sak fremover, det og å få til et samarbeid med redaktørene, sier Skjegstad.

Ikke et forbilde

Også redaktørene i konsernet har etablert et forum for å kjempe for sine felles saker, noe Skjegstad mener er veldig positivt.

For litt over en måned siden ble det kjent at Harstad Tidende Gruppen (HTG) vurderte å flytte desken i Harstad til Tromsø. Noen uker senere ble det klart at ledelsen i selskapet bestemte å avvente ytterligere utredning av prosjektet før et endelig vedtak ble tatt.

– Det er en konfliktsak i nord, men det er et spørsmål om ressurser rundt selvstendige desker. Vi må prøve å hindre en sammenslåing av slike funksjoner, det er ikke noe vi journalister ønsker. Det er ikke et forbilde for oss.

Håndterbar

I Adresseavisen skal kostnadene spares ytterligere inn. Det nye konsernlaget ble orientert om prosessen og hvordan denne skal håndteres. Skjegstad forteller at dette skal først og fremst håndteres på Adressa-nivå, men understreker at NJ i Polaris vil følge med på situasjonen.

– Situasjonen er krevende, men samtidig håndterbar. Det er ingen krisestemning på noen slags måte. Det handler om å få det til gå rundt, holde opplaget oppe og få annonsekronene inn, der sliter jo hele Avis-Norge.

Powered by Labrador CMS