Sjefredaktør i Dagbladet, Frode Hansen, sier de ikke vet årsakene til fallet i unike brukere.

«Sjokkfall» for Dagbladet – har satt i gang utredning

Antall unike brukere på Dagbladet.no falt med 15 prosent på én uke. 

Publisert

Fra uke 30 til 31 har antall unike brukere hos Dagbladet falt med nesten 180.000. Det viser de offisielle tallene fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL), publisert på Medietall.no.  

Dagbladets sjefredaktør, Frode Hansen, bekrefter overfor Journalisten at de opplever nedgang i unike brukere, og forteller at avisen nå jobber med å finne de nøyaktige årsakene bak fallet. 

Antall unike brukere fra mobil hos Dagbladet falt med 178.109 fra uke 30 til 31.

– Vi er midt inne i en utredning. Vi merker oss at forsidetrafikken er god, og at sidevisninger holder seg på et stabilt og høyt nivå. Ettersom Dagbladet har en sterk forside ser vi da på andre muligheter, sier Hansen til Journalisten. 

Ifølge tallene fra MBL er det antall unike brukere fra mobil som har falt. Totalt står mobil for rundt tre fjerdedeler av Dagbladets unike brukere. 

Dagbladet har også en nedgang i sidevisninger på om lag 6 prosent i samme periode, som tilsvarer et fall på rundt  650.000 sidevisninger.  

Hansen understreker imidlertid at tallene har svingt for alle medier i sommer, og sier at de ser på fallet i sidevisninger som naturlige svingninger. 

Powered by Labrador CMS