Michael Jackson med ekteparet Reagan. Foto: Wikimedia Commons/Det hvite hus

 - Du vil arve min berømmelse

Popikonet Michael Jackson sendte budskap til kvinne fra Lakselv rett før han døde, beretter Finnmark Dagblad. Journalisten forteller hva som skjedde.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finnmark Dagblad brakte søndag et langt (drøyt 8.800 tegn) intervju med Anette Sandslett om et budskap hun mener å ha mottatt fra pop-kongen Michael Jackson rett før han døde i 2009.

Sandslett har ikke beskrevet åpenbaringen tidligere, men kommer nå med en bok om den oppsiktsvekkende hendelsen.

Begeistring

«Det rare er at Anette liksom aldri var en typisk Michael Jackson-fan. Visstnok fikk hun med seg konserten hans på Valle Hovin i 1997, men det var helt tilfeldig. Eller var det nå det? Før den underlige drømmen i 2009 var Anette overbevist om at det var mer eller mindre tilfeldig. I dag, derimot, snart fem år seinere, tenker hun at de to har vært forbundet all tid. Åndelig. “, skriver journalisten Sonja E. Andersen.

Intervjuet har få kritiske spørsmål og er preget av en gjennomgående sympatisk tone. Det er nesten utelukkende Sandsletts ord som opptar plassen. Jacksons åndelige kontaktperson er oppvokst i Lakselv og har flyttet tilbake dit. Da hun opplevde kontakt med Michael Jackson, bodde Sandslett i Oppegård.

Reporteren sier til Journalisten at det var forfatteren som tok kontakt med henne. Hun mente først det knapt var noe man kunne skrive om. Men da hun nevnte tipset i redaksjonen, syntes flere det var artig og verdt en sak.

Ukritisk

I etterkant har de hatt redaksjonsmøte og konkludert med at det var for få kritiske spørsmål i intervjuet.

Det har ikke vært så mange reaksjoner lokalt, sier Andersen. Hun kaller seg godt voksen og har vært i FD i fire år.

- Her oppe er vi vel litt runde i kantene overfor sånne ting.

Selv trodde hun ikke på Sandsletts opplysninger, men ser ikke bort fra at Lakselv-kvinnen har opplevd drømmen slik hun forteller.

- Det er vanskelig å tro på sånt. Men folk lever jo i hver sin virkelighet og det er mange mennesker på jorden.

Mer stuerent

Redaktør Sverre Joakimsen beklager i en epost at Finnmark Dagblad i siste avsnitt opplyser hvor og hvordan man kan kjøpe boka. Om hvordan mediene bør forholde seg til overnaturlige tildragelser, skriver Joakimsen:

- Dette er fenomener som de siste tiårene har blitt mer og mer akseptable og stuerene, men samtidig nesten like kontroversielle – uavhengig av hvilken mediekanal saker måtte publiseres gjennom. I leser- lytter- og seerskarene tar som regel kun ytterpunktene til orde – det er enten eller.

- Så kan man selvsagt vurdere om det i artikkelen burde vært stilt flere kritiske spørsmål i fenomenets anledning, men jeg har vanskelig for å se at det skulle brakt saken noe videre. Det er vel en grunn til at eksempelvis «Åndenes makt» fortsatt går sin seiersgang på TVNorge. Det er i alle fall vanskelig eksempelvis å oppfylle kravene til samtidig imøtegåelse fra personen forfatteren i denne sammenheng påstår å ha hatt kontakt med.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS