Journalisten fant skandalereportasjen på NRKs nettside fredag.

NRK klarte ikke slette

Dagsrevyens reportasje om romkvinnen var fortsatt på nett til fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten forsøkte fredag morgen å få ledelsen i NRK i tale for å be om en mer inngående forklaring på hvorfor NRK har fjernet Dagsrevyen fra 12. januar. Denne sendingen bestod av den mye kritiserte romreportasjen.

Vi ville også spørre om det er med hensikt innslaget fortsatt er tilgjengelig på nrk.no via et Google-søk.

Vår første henvendelse gikk til nyhetsredaktør Stein Bjøntegård i halv ti-tiden. Klokka 13 fikk vi via programdirektør Per Arne Kalbakk fungerende nyhetsredaktør Solveig Tvedt i tale. Hun kunne bekrefte at hensikten var å fjerne videoreportasjen og nettsaken fullstendig og virket overrasket over at det ikke hadde lyktes.

Kalbakk sendte oss kort etterpå en tekstmelding:

«Hei - beskjed fra våre nettfolk: Saker som er avpublisert kan fortsatt søkes opp via Googles cache-filter inntil neste gang indekseringen deres blir oppdatert. Vi tar nå kontakt med Google for å anmode om at de fjerner saken fra sitt søk så snart som mulig.»

Men etter det Journalisten forstår, er det ikke hos Googles cachefunksjonalitet videoinnslaget ligger. Riktignok er det mulig å søke opp de sidene hvor videoinnslaget ligger via Google. Men det er også mulig å finne reportasjen direkte på NRKs nettsider dersom man kjenner adressen, eller altså via et tekstsøk på Google.

PS: Like etter klokken 14 fredag var også disse videoklippene fjernet fra NRKs nettside.

Les også: NRK fjernet romklipp (23.01.2013)

Powered by Labrador CMS