Det blir journalistikk=undervisning i Bodø til høsten

Velger å kjører studiet også i år til tross for færre studenter. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke kunne det se ut som om det spøkte for fremtiden til journalistikkutdanningen i Bodø. Nordnorsk redaktørforening ved leder Steinulf Henriksen, redaktør i Folkebladet, var tidlig på banen med innspill til ledelsen ved Nord Universitet. Foreningen mente det ville være særs uheldig for utdanningens fremtid om det ikke ble opptak kommende høst. 

Det var studieprogramansvarlig Bengt Engan enig i. Hans bekymringer gikk i at det ville kunne svekke studentmiljøet i Bodø, samt at det ville virke selvforsterkende på et studium som slet.

Også NJ i Helgeland og Salten kom på banen og appellerte til skolen om å holde studiene i gang. Som redaktørene uttrykte de viktigheten av kompetansen om lokaljournalistikk studiet sitter på. 

NJ-student påpekte viktigheten med å ha utdanning som ikke bare var samlet noen få steder i landet, men også hadde geografisk spredning og på den måten gi utgangspunkt til mediemangfold gjennom studentene.

Rektor Bjørn Olsen har talt på knappene og mente tidlig at å basere seg på 23 studenter, som hadde søkt utdanningen som førstevalg, var for lite. NOKUT krever at 20 studenter fullfører det treårige løpet. Skolen hadde planlagt 40 studieplasser til høsten. Og mye kan skje. I alt har 248 søkt plass ved studiet, men mange av disse har nok også søkt plasser det landets øvrige journalistikkutdanningene. 

Nå har riktignok Olsen snudd. Det er ikke lenger for lite. Til Avisa Nordland (krever betaling) bekrefter han at det blir journalistikkundervisning også til høsten. Hvor mange studenter som trengs for fremtiden slik at studiet fortsetter, har ikke rektor noe eksakt tall på.

– Vi er opptatt av å bygge en god utdanning, så vi ser på hvordan utdanninga kan bli bedre. Vi jobber kontinuerlig med forbedringer, og det kan bli aktuelt å tenke nytt. – Vi kjører i gang og gleder oss til å ta mot mange nye og motiverte studenter, sier han. 
 

Powered by Labrador CMS