Tore Dyrnes gir seg som sjefredaktør. Foto: Tidens Krav
Tore Dyrnes gir seg som sjefredaktør. Foto: Tidens Krav

Tore Dyrnes går av som sjef i Tidens Krav

Vil gi stafettpinnen videre og informerte styret om at han gir seg i redaktørjobben. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Styret har tatt min beslutning til etterretning. Stillingen vil nå bli lyst ut eksternt, og jeg vil stå i stillingen til ny er på plass. Jeg er også tilbudt å fortsette som journalist i Tidens Krav, sier Tore Dyrnes til egen nettavis.

Dyrnes (58) har jobbet i Tidens Krav i 25 år, både som journalist, nyhetsredaktør, sjefredaktør og eneleder for mediehuset siden 2012, men nå synes han det er på tide at noen andre overtar.

– Det er rett og slett så enkelt. Jeg har jobbet i Tidens Krav i 25 år og vært leder i 20 av dem, så nå føler jeg at det er på tide at noen andre overtar. Helt udramatisk, sier Dyrnes til Journalisten.

Den tredje i rekka

På spørsmål om han kommer til å takke ja til tilbudet om å fortsette som journalist i avisa, svarer han at det er for tidlig å svare sikkert på.

– Men det er klart at noe må jeg jo leve av, sier han og legger til at han synes han har vært heldig som har fått lede avisa i så mange år.

Styreleder Veslemøy Tvedt Fredriksen sier hun beklager at Dyrnes har valgt å gå av, men at hun respekterer avgjørelsen hans.

Dyrnes er den tredje Amedia-redaktøren som trekker seg på kort tid. Nylig ble det kjent at Jon Martin Larsen går av slutter som redaktør i Akershus Amtstidende. Gjengangerens Torgeir Lorentzen sluttet etter uenighet med styret om 2016-budsjettet, og stillingen til Bergensavisens redaktør Anders Nyland er utlyst etter omorganisering av eierselskapene.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS