Klubbleder Tormod Ellingsen. Foto: Birgit Dannenberg.

Adressa-ansatte krever pengene tilbake

Blir det utbytte, vil de ha lønn for ubetalt ferieuke i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mars ble det kjent at styret i Polaris Media foreslår et utbytte på én krone per aksje for 2009. Det er ti øre mer enn året før. De ansatte i Adresseavisen reagerer på forslaget og mener at et økt utbytte ikke speiler det tøffe økonomiske året bedriften var gjennom i fjor.

– Jeg er ikke imot at de tar ut utbytte, men det må avspeile det økonomiske resultatene, sier konserntillitsvalgt Arne Sellæg.

At de tillitsvalgte protesterer mener styreleder Kåre M. Gisvold er standard prosedyre og forteller at han ikke kan huske sist et utbytteforslag kom uten klager.

Tilbakebetaling

Gjennom fjoråret var de ansatte i Polaris Medias største bedrift gjennom nye kuttrunder, og de ansatte gikk med på en uke ubetalt ferie. Men går utbyttet gjennom i styret, krever de penger for uken de tok ut gratis ferie.

Klubbleder Tormod Ellingsen forteller at de ansatte ga fra seg lønn for å hjelpe bedriften gjennom en vanskelig situasjon, og at det da fremstår som merkelig at konsernstyret foreslår et utbytte på like under 50 millioner kroner. Både redaksjonsklubben og øvrige klubber reagerer på det de oppfatter som en uharmonisk praksis og gjør det klart at de ikke vil finne seg i det.

– Vi ber om at det foreslåtte utbyttet blir betydelig redusert, og at Adressa betaler tilbake lønnen vi ansatte ga fra oss i fjor før et eventuelt vedtak om utbytte foreligger. Selve utbytteforslaget viser at både Adressa og Polaris har evne til å returnere det vi bidro med i fjor.

Powered by Labrador CMS