Blant kjøpene Adresseavisen nå gjør er Opdalingen og Malvikbladet. Foto: Martin Huseby Jensen
Blant kjøpene Adresseavisen nå gjør er Opdalingen og Malvikbladet. Foto: Martin Huseby Jensen

Amedia kaster kortene på Oppdal

Selger tre aviser til Adresseavisen Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Amedia som melder om handelen i en pressemelding. De tre avisene Stjørdalens Blad, Malvikbladet og Opdalingen overtas av Polaris-eide Adresseavisen med regnskapsmessig virkning fra 1. januar. Det er ikke opplyst noen kjøpspris på avisene.

Det blir opplyst at avisene har samlet 43.000 lesere på papir og nett. Og at Stjørdalens Blad, Malvikbladet og Opdalingen sysselsetter 22 årsverk og omsatte i 2014 for til sammen noe over 46 millioner kroner.

– De mediehusene som nå blir del av Adresseavisen Gruppen dekker viktige og spennende geografier og passer godt inn i det fellesskapet vi har bygget opp. Vi har stor tro på at sterke regionale  og  lokale mediehus også i fremtiden vil utfylle hverandre i folks mediehverdag.  Lokaljournalistikken har en viktig oppgave og vi ser frem til å få nye tradisjonsrike mediehus inn i fellesskapet,» sier administrerende direktør Tove Nedreberg i Adresseavisen Gruppen i meldingen.

Ser på Oppdal

Direktøren sier kjøperen ser spesielt nøye på situasjonen i Oppdal. Journalisten skrev i forrige måned at Adresseavisen og Polaris Media var på vei inn på eiersiden i utfordreravisen Opp.

– Opdalingen har i flere år hatt vanskelig økonomi. På Oppdal er vi i dialog med mediehuset Opp for å se om vi kan finne en samarbeidsform mellom Opp og Opdalingen.  Vi ønsker å finne en løsning som sikrer avisenes samlede posisjon.

Les Journalistens reportasje fra desember 2014 om aviskonkurransen på Oppdal.

Styreleder Ingebrigt Bjerke i Opp sier han har vært orientert om prosessen, og at han ser positivt på at Adresseavisen nå er eier i Opdalingen. Men om det nå blir snakk om sammenslåing av de to avisene sier han er vanskelig å si.

– Det vet vi ikke, sier Bjerke.

Han forteller at transaksjonen der 150 oppdalinger blir eiere av Opp sluttføres i neste uke.

Adresseavisen Gruppen har fra før sju lokale mediehus i Midt-Norge og Sør-Helgeland. Dette er Fosna-Folket, Avisa Sør-Trøndelag, Trønderbladet, Hitra-Frøya, Levanger-Avisa, Innherreds Folkeblad og Verdalingen og Brønnøysunds Avis med en samlet omsetning i 2014 på 155 millioner kroner og 130.000 lesere på papir og nett.

Powered by Labrador CMS