Mediefolk:

Egon Holstad

Egon Holstad går til konkurrenten

Går til fri rolle i iTromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter over 10 år i Nordlys forlater 43 år gamle Egon Holstad avisen til fordel for Tromsø-konkurrent og byrival iTromsø. Holstad begrunner jobbskiftet med at han fikk et tilbud han ikke kunne si nei til fra Stig Jakobsen, som overtok som sjefredaktør i avisen tidligere i år.

– Jeg er forespeilet en ny og sentral rolle i den nye redaktørens prosjekt. Det føltes pirrende og rett å ta sjansen på å bytte jobb nå, sier Holstad til Journalisten.

Det var iTromsø som først meldte om overgangen.

Lønn

Han bruker fotballmetaforen «libero» for å beskrive hans nye rolle.

– Det er en snakk om en fri rolle hvor jeg skal skrive ytringer om samfunn, politikk, fotball og humor. Også går jeg inn i prosjekter i kjølvannet av det som vi ennå ikke har gått ut med.

Før han takket ja til tilbudet gikk han en runde med sjefen i Nordlys, Anders Opdahl. Men at det er høyere lønn som er motivasjonen for jobbskiftet, avviser han.

– Jeg vil insistere på at det var grusomt irrelevant. Hvis det var høy lønn som var målet med livet, ville jeg trolig valgt en annen bransje enn avisbransjen. Jeg har heller ikke vært gjennom noen lang tautrekking mellom Nordlys og iTromsø. Det er primært de redaksjonelle vurderingene som har ligget til grunn her.

Klikkmagnet

– Er det en klikkmagnet som nå går til konkurrenten?

– Klikkmagnet, det er et veldig belastende ord, ler Holstad.

– Men jeg vet at jeg ofte har fått bra fart på det jeg har skrevet. Selv om jeg går til en mindre aktør enn Nordlys mener jeg med dagens teknologi at det er fullt mulig å nå veldig mange også i iTromsø.

Holstad beroliger musikkelskende lesere med at det heller ikke blir mindre av det i iTromsø.

– Musikk kommer til å være et satsingsområde som jeg kommer til å bidar tungt på. Musikk står fortsatt mitt hjerte nært, som det alltid har gjort.

Provoserende

43-åringen har i nordnorsk språkdrakt skrevet flere saftige karakteristikker opp gjennom årene. Han har blant annet omtalt flyreisende nordmenn som en «fæl kategori mennesker». Og musikken i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» er karakteriserte som «en flokk ustoppelige skadedyr».

– Jeg mener fortsatt at sangene i «Hver gang vi møtes» opptrer som ustoppelige skadedyr på hitlistene. Der tror jeg historien vil gi meg, og ikke Jan Eggum rett, sier Holstad, med referanse til debatten i kjølvannet av kommentaren.

– I hvilken grad liker du å provosere?

– Å provosere bare for å provosere er bare tåpelig. Men det er viktig å skape engasjement. Klarer du ikke det har du ikke noe å gjøre som kommentator, mener jeg.’

Lykkeønsking

Sjefredaktør Anders Opdahl i Nordlys sier at det er trist å miste en god kollega, og ønsker ikke å gå nærmere inn på hva de to samtalet om før Holstad bestemte seg for jobbskiftet.

– Når det ble som det ble ønsker jeg ham lykke til i sin nye jobb. Vi kommer til å savne ham i staben, sier Opdahl til Journalisten.

Holstad begynner på sin nye arbeidsplass i løpet av høsten.

Les om flere mediefolk.

Powered by Labrador CMS