Donald Trump anker kjennelsen som pålegger ham å betale 5 millioner dollar i oppreisning til skribenten E. Jean Carroll for overgrep og injurier.

E. Jean Carroll

Trump anker overgreps- og injuriekjennelse

USAs ekspresident Donald Trump anker kjennelsen fra juryen som tirsdag fant ham skyldig i overgrep og injurier mot journalist og forfatter E. Jean Carroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Donald Trump ble også dømt til å betale 5 millioner dollar, mer enn 50 millioner kroner, i oppreisning til E. Jean Carroll, som hevder at han voldtok henne på 1990-tallet, og at han senere har utsatt henne for ærekrenkelser.

Trump varslet like etter kjennelsen at den ville blitt anket, og ankeerklæringen ble innlevert til den føderale domstolen på Manhattan torsdag.

Carroll saksøkte i fjor Trump og hevdet at han voldtok henne i et kjøpesenter i New York midt på 1990-tallet. Hun hevdet også at Trump kom med ærekrenkelser da han beskyldte henne for å lyve da hun først sto fram med anklagene.

Søksmålet er sivilt, og Trump har ikke blitt strafferettslig forfulgt for overgrepet. Han forklarte seg ikke i rettssaken, men har avvist anklagene og sagt at han ikke engang har møtt Carroll.

Onsdag, dagen etter kjennelsen, kom han igjen med nedsettende kommentarer om Carroll på et folkemøte i New Hampshire.Powered by Labrador CMS