Foto: Financial Times/Flickr.com

Japansk mediekonsern kjøper Financial Times

Pearson bekrefter salg for 10,7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nikkei Inc. kjøper Financial Times (FT) fra det britiske selskapet Pearson. Det bekrefter selgeren i en børsmelding til London-børsen torsdag ettermiddag.

Stolt

– Jeg er ekstremt stolt av å skulle arbeide sammen med Financial Times, som er en av de mest prestisjefylte nyhetsorganisasjonene i verden. Vårt motto om å levere høykvalitetsjournalistikk på økonomi og andre nyheter, samtidig som vi beholder hederlighet og uavhengighet, er i nær slektskap med det som Financial Times har. Vi deler de samme journalistiske verdiene. Sammen vil vi bestrebe oss på å bidra til utviklingen av den globale økonomien, sier Nikkeis konsernsjef Tsuneo Kita i meldingen.

Pearsons konsernsjef, John Fallon, sier i meldingen at konsernet har vært en stolt eier av Financial Times i mer enn 60 år. Men veksten av sosiale medier og mobil representerer et vendepunkt, mener han.

– I dagens miljø er den beste måten å sikre FTs journalistiske og kommersielle suksess at den blir en del av et globalt, digitalt nyhetsselskap, sier Fallon.

Om salget til det japanske mediekonsernet, sier konsernsjefen at Nikkei kan vise til en lang historikk for kvalitet, uavhengighet og troverdighet innenfor journalistikk.

– Styret og jeg er sikre på at FT vil fortsette å blomstre under Nikkeis eierskap.

Beholder Economist

Ifølge meldingen fra Pearson har Financial Times et samlet opplag fra digital og print på 737.000.

Handelen inkluderer avisen Financial Times, FT.com, How to Spend It, FT Labs, FTChinese, the Confidentials og Financial Publishing, inkludert blant annet The Banker, Investors Chronicle, MandateWire, Money-Media og Medley Global Advisors.

Pearsons 50 prosent eierskap i The Economist, samt Financial Times’ eiendom i London, er ikke en del av avtalen med Nikkei.

Handelen er ventet å være gjennomført i løpet av fjerde kvartal. Oppgjøret vil skje i 844 millioner britiske pund i kontanter.

Spekulasjoner

Tidligere torsdag formiddag bekreftet Pearson i en børsmelding at de var i «avanserte samtaler» om et mulig salg av Financial Times.

– Men det er ikke sikkert at diskusjonene vil lede til en transaksjon, skrev det britiske selskapet i meldingen.

I 14.30-tiden spekulerte den europeiske utgaven av det amerikanske nettstedet Poitico, også gjengitt her på Journalisten, at samtalepartneren var det tyske forlaget Axel Springer, som fra før eier Die Welt og Bild. Politico siterte ikke navngitte kilder «med kjennskap til saken».

Tidligere meldinger i uken spekulerte på en prislapp på opp mot 13 milliarder kroner for Financial Times.

Les mer om Financial Times.

Powered by Labrador CMS