Rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo vurderer å gå inn i Samarbeid om Khrono, som i dag eies av Oslomet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo vurderer å gå inn i Samarbeid om Khrono, som i dag eies av Oslomet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere vurderer samarbeid om Khrono

Også UiO og UiS er interesserte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Seks høgskoler og universiteter deltok mandag på et møte ved Oslomet og drøftet muligheten for samarbeide om Khrono, enten som deleiere, eller samarbeid på andre måter, skriver Khrono. Det var Oslomet som inviterte til møtet, for å diskutere mulige partnere i avisa.

Khrono ble etablert i 2013, da som en «lokalavis» for Høgskolen i Oslo og Akershus, nå Oslomet, men er nå en landsdekkende nyhetsavis for høyere utdanning og forskning.

Denne gangen var også Universitetet i Stavanger (UiS) og Universitetet i Oslo (UiO) tilstede, forteller organisasjons- og virksomhetsdirektør Tore Hansen ved OsloMet til Khrono.

De har tidligere takket nei til å være med på samarbeidet, men nå har de ombestemt seg. Fra før har også UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Bergen vist interesse for eierskap.

For UiO er det foreløpig kun snakk om økonomisk støtte, ikke eierskap, ifølge Rektor Svein Stølen. UiO har fra før sin egen avis, Uniforum, slik Universitetet i Bergen (UiB) har På Høyden.

— UiO vurderer det ikke som hensiktsmessig å gå inn på eiersiden nå, men vil støtte Khrono økonomisk i en periode med en betinget intensjon om videreføring. Vi vil bruke denne perioden til å se på muligheter for å styrke det viktige arbeidet Khrono har startet og gjennom det få innflytelse på videre utvikling, sier Stølen ifølge Khrono.

Det var i mai i fjor at styret ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus ville åpne opp for flere eiere av nyhetsavisa, som allerede var diskutert året før.

Powered by Labrador CMS