En av disse avisene laget den beste forsiden i fjor

VG er nominert i hver eneste kategori, i enkelte med to nominasjoner. Sjekk hvilke andre aviser som er nominert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om litt over en måned deles Medieprisene ut i regi av Mediebedriftenes Landsforening under Nordiske Mediedager i Bergen. Deriblant en hel del priser til aviser som bemerket seg i fjor.

VG kjemper mot Morgenbladet, Lister24, Kvinnheringen og Askøyværingen om prisen Årets forside.

Sjekk alle de nominerte forsidene i slutten av artikkelen.

VG har i alt fått seks nominasjoner totalt. Mediehuset er også nominert til magasinforsideprisen med hele to VG Helg-forsider, for henholdsvis 29 august og 19 september. I denne klassen konkurrerer VG mot A-magasinet fra 27. mars og mot begge magasinene til Dagens Næringsliv: D2 fra 23. januar og DN Magasinet 14. mars i fjor.

Både D2 og VG Helg er nominert i kategorien årets avismagasin. Her får de kamp fra jubileumsmagasinene til henholdsvis Vårt Land og Hallingdølen.

I kategorien sport er det Drammens Tidende stikker av med en dobbeltnominasjon. For dekningen av oppkjøringen til trialonet Norseman og for dekningen av spillet om Martin Ødegaard og hans overgang.

Dagbladet er nominert for sin dekning av stafetten i VM i Falun, mens Bergens Tidende er nominert for bokseduellen. Også VG er nominert.

I featureklassen er det flere sterke kandidater. Dagbladet er nominert med «Våtdraktsmysteriet», mens VG stiller med «Velkommen til Europa». Sistnevnte ble belønnet med årets bilde og dokumentar utland for fotograf Espen Rasmussens bilder.

Her kan du lese Rasmussens fortelling om arbeidet bak reportasjen han laget sammen med Harald Berg Sævereid.

Les også: Hvordan Dagbladet brukte DNA for å få svar på våtdraktmysteriet

D2 stiller med «Gjerrigknarkene», Firda er nominert med «Spørsmåla som aldri fekk svar» mens Morgenbladet er nominert med «Den lange sorgen».

Trønder-Avisa er nominert med artikkelen «Doplegen på solkysten» i kategorien nyhetssak. Det samme er Budstikkas dekning av Carl Otto Løvenskiolds pengestøtte til Høyre.

Vårt Land er nominert for deres tjeneste «Tilfluktshjem», mens Bergens Tidende er nominert for dekningen som førte til ordfører Trude Drevlands fall. VG er nominert med sitt rigg «Nedlasterne» om menn som laster ned barneovergrepsmateriale.

Les også: Slik gikk VG fram for å avsløre nedlasterne

Powered by Labrador CMS