Men CNN har ryddet opp etter seg.

Mange stjeler Utøya-bilder

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGs bilder fra rekonstruksjonen på Utøya har gått verden rundt. Ifølge VG på tirsdag er avisen blitt nedringt av redaksjoner fra hele verden etter at avisen publiserte dem, mange vil ha dem, men ikke alle vil betale.

Engelske aviser blant tjuvene

– Det er mange store mediehus som bringer bilder og video de ikke har rettigheter til, forteller VG-redaktør Espen Egil Hansen til Journalisten.

I medier i Italia, England, USA og Russland har VGs folk funnet bruk av deres bilder og video som de ikke har tillatelse til å bruke. Blant mediehusene er det navn som CNN, The Daily Mail og The Daily Telegraph.

– Men CNN har ryddet opp og beklaget, sier Hansen.

I Sverige gikk tabloidavisen Expressen en annen vei da de fikk nei på forespørsel om å kjøpe bildene. De lagde en egen grafisk fremstilling basert på flere av VGs bilder.

Hansen sier til Journalisten at det den svenske avisen har gjort er god journalistikk ved å sette sammen tilgjengelig informasjon.

Har noe kontakt

VG er nå i dialog med Scanpix for å finne en løsning på problemet med tjuvene. Hansen forklarer at VGs fokus ikke først og fremst skal ligge på å spore opp hvem som har stjålet deres bilder, men på videre journalistikk.

– Vi har hatt kontakt med et fåtall mediehus, så vi får se hvordan vi går videre i denne saken.

VG har med unntak av sin svenske søsteravis Aftonbladet, kun gitt ut en begrenset del av materialet de publiserte fra rekonstruksjonen på Utøya.

Powered by Labrador CMS