NTBs teknologidirektør Geir Terje Ruud håper på penger fra innovasjonspotten til å jobbe videre med ideen om en sømløs innloggingsløsning i mediebransjen. Foto: Glenn Slydal Johansen

NTB søker penger til innloggingsprosjekt og TU til 3D-journalistikk:

Se hvem som har søkt om innovasjonsstøtte

71 søkere kjemper om potten på 7 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i september gikk fristen for å søke den nye offentlige innovasjons- og utviklingsstøtten for medier ut. Medietilsynet har mottatt 71 søknader til potten.

På listen over prosjekter finner vi blant annet at nyhetsbyrået NTB har søkt om penger til prosjektet «Sømløst samarbeid mellom medienes innloggingsløsninger».

Journalisten omtalte denne ideen i sommer: NTBs Geir Terje Ruud tror ikke mediebransjen vil samle seg om en felles innlogging. Derfor vil han løse det selv

Andre prosjekter som skiller seg ut er at Teknisk Ukeblad har søkt om penger til prosjektet «3D-journalistikk». Mediebedriftenes Landsforening (MBL) søker om penger til podkasthosting og Landslaget for lokalaviser (LLA) søker om penger til et digitalt kompetansesenter for lokalaviser.

Ellers er det selvsagt mange lokalaviser på søkerlisten. Bømlo-Nytt vil starte podkast og Radio Nord Norge vil ha penger til prosjektet «interessekonflikter i Nord-Norge».

Medietilsynet opplyser ikke hvor mye penger søkerne har bedt om.

Dette er søkerne

Tildeling i november

Nå skal et fagutvalg ledet av medieforsker Jens Barland gå gjennom søknadene og innstille på hvem som skal få støtte overfor tilsynet. Dette skjer i slutten av oktober.

De andre i utvalget er redaktør Ingeborg Volan for leserutvikling i Dagens Næringsliv, medieforsker Marika Lüders fra Universitetet i oslo, markedssjef Hilde Dypaune i Sandnesposten og daglig leder Geir Håbesland i merkevare- og innovasjonsselskapet Brandgarden.

Medietilsynet forventer at de fatter vedtak om tildeling i løpet av november.

Powered by Labrador CMS