- Vi er en beroliget gjeng nå

Egenkapitalen er styrket gjennom eierskiftet og de ansatte i Demokraten kan puste lettet ut i det de tar ferie.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Vi ønsket en kjapp avklaring og det fikk vi. Dette er en løsning vi opplever som positiv, sier klubbleder Knut Johannessen i Demokraten. Det er bare kort tid siden Nils Gauslaa fra Agderposten og Raymond Lind fra Rogalands Avis møtte de ansatte i avisen for første gang.

Øker egenkapitalen

Bare noen timer tidligere kommer meldingen fra Konkurransetilsynet som forteller at A-pressen får kjøpe Edda Media så lenge de selger Demokraten og Varden. Kjøper av Demokraten er Agder Media (Agderposten) med 90 prosent av aksjene og Tanke Media (Rogalands Avis) med 10 prosent og som skal drive avisen.

- Nå skal vi møte de ansatte og bli kjent med avisen, og på sikt skal vi forsøke å oppnå lønnsomhet, men det er for tidlig å komme med noen erklæringer, fortalte Gauslaa på telefonen mens han satt på Bastøfergen.

Eierne går inn med én million i økt egenkapital.

Klubblederen forteller at de ansatte er lettet i avisen for at det ble nettopp disse eierne.

- Det var en del cowboyer tidlig på banen. De trodde kanskje de skulle tjene noen kjappe penger, sier han.

Sikre arbeidsplasser

Demokraten har ifølge Johannessen positive tall i første halvår, noe det er en liten evighet siden sist skjedde. Nå håper han at de vil få tilført økte resurser, at det ansettes flere folk og at utgivelsesfrekvensen økes for å få opp omsetningen.

- De ga et positivt inntrykk og gjorde det klart at det ikke var noen fare for arbeidsplassene. Beskjeden var at de snarere ville tilføre ressurser enn å kutte i kostnadene, sier Johannessen.

Han forteller at han likevel ikke ble klokere om flere utgivelsesdager i uken. Demokraten hadde en gang utgivelse sju dager i uken, men har siden 2001 kommet ut tre dager i uken.

Powered by Labrador CMS