To konsern jakter på ABC Nyheter

Både A-pressen og Edda Media sirkler rundt nettavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

ABC Nyheters eier ønsker at nettstedet skal finne seg samarbeidspartnere. I hvert fall var det meldingen styreleder Erik Nord kom med i oktober i fjor.

Siden den gang har det etter det Journalisten kjenner til blitt langt mer enn en dialog om samarbeid. Snarere skal den ha handlet om eierskap.

Kontakt

Flere Journalisten har vært i kontakt med, og som ikke ønsker å bli navngitt i frykt for represalier, har vist til det i en lang tid har vært usikkerhet i redaksjonen med tanke på den fremtidige eierstrukturen. Ingen har villet si konkret hvem som har vært i forhandlinger med ABC Startsidens administrerende direktør Espen Udland om fremtidige løsninger. ABC Startsiden eier ABC Nyheter.

Flere har etter intervjuet med styreleder Erik Nord vist til at Nord tross alt leder en divisjon i Telenor som også forvalter eierskapet i Norges nest største mediekonsern, A-pressen. Han er også styreleder i mediekonsernet.

Innledende

Journalisten kjenner til at det har pågått forhandlinger mellom ABC og A-pressen siden før årsskiftet. Dette er uformelle forhandlinger om hva som skal med i en eventuell handel.

Dette handler blant annet om trafikken til nyhetsnettstedet, som for mediekonsernet skal være en viktig bit. A-pressen, som også er på eiersiden i Nettavisen, ser egentrafikken til ABC Nyheter som et problem. På enkeltdager har ABC Nyheter opp mot 40 prosent egentrafikk, mens den trolig ligger på maks 25 prosent i snitt.

Kilder Journalisten har vært i kontakt med både i A-pressen og ABC Startsiden forteller at det lave tallet i seg selv er et problem, og at mediekonsernet neppe vil kjøpe nyhetsnettstedet uten å enten få med portalen Startsiden.no på kjøpet, eventuelt en trafikkavtale som innebærer at de redaksjonelle plasseringene på Startsiden også følger med på kjøpet.

Edda

Som om ikke A-pressens interesse var nok, skal også Edda Media snuse på ABC Nyheter.

Konserndirektør Stig Finslo avstår fra enhver form kommentar på spørsmål om mediekonsernet er i forhandlinger med ABC Startsiden om et eventuelt kjøp.

Etter det Journalisten får opplyst har Edda forhandlet siden nyttår. Det er på det rene at Edda Media, og før det Orkla Media, lenge har hatt et ønske om et bredt nasjonalt nettsted. Så langt har selskapet kun nasjonale nisjenettsteder som N3Sport, Hardware og Kvinneguiden.

Mye tyder på at man mot slutten av mai vil ha avklart om det blir videre forhandlinger med A-pressen.

Powered by Labrador CMS