Politifolk pågrep flere journalister som protesterte mot begrensninger i pressefriheten i Algerie. Foto: Ramzi Boudina / Reuters / NTB scanpix

Journalister pågrepet under protest mot sensur i Algerie

Alle ble senere sluppet fri.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rundt ti journalister ble pågrepet i forbindelse med en demonstrasjon mot sensur i Algerie. Alle ble senere sluppet fri, opplyser politiet.

Rundt 100 journalister fra både statlige og private medier deltok i demonstrasjonen i hovedstaden Alger. De protesterer mot restriksjoner som er innført mot dekningen av dem som demonstrerer mot president Abdelaziz Bouteflikas forsøk på å bli gjenvalgt for en femte periode.

Mens Bouteflika sammenligner demonstrasjonene mot ham med protestbølgen i forkant av krigen i Syria, mener journalistene at restriksjonene innebærer at de sensureres.

«Nei til sensur» og «den fjerde statsmakt, ikke en presse som følger ordre» var noen av slagordene i torsdagens demonstrasjon. etter at politiet pågrepet rundt ti av demonstrantene, reagerte journalistkollegene med sinne.

– Slipp kollegene våre fri, ropte de mens de banket nevene i siden på politibilen me de arresterte. Bilister som ble vitne til pågripelse tutet i sympati og ropte «fri pressen».

Politiet, inkludert opprørspoliti, brøt opp demonstrasjonen etter et par timer. da demonstrantene samlet seg på et nytt sted i byen, ble de igjen drevet bort.

En talsmann for den nasjonale sikkerhetstjenesten sier ingen journalister ble sittende i varetekt.

Algerie har opplevd omfattende demonstrasjoner etter at 80 år gamle Bouteflika kunngjorde at han vil forsøke å bli valgt til en femte periode som landets leder.

Powered by Labrador CMS