Mediefolk:

Hanne Sofie Økland Andresen er ny leder i NJ Student.

Den nye NJ Student-lederen håper utdanningene vil følge mer med på utviklinga

Ser fram til å komme ordentlig i gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hanne Sofie Økland Andresen er ny leder i NJ Student, skriver Norsk Journalistlag (NJ) på sine nettsider, og Medier24 meldte det tidligere i sommer.

– Det blir veldig spennende. Jeg har vært involvert i organisasjonen lenge. Jeg har ikke gjort veldig mye som leder ennå, men er veldig spent og gira på å sette i gang, sier Andresen til Journalisten.

Andresen har til nå vært leder i studentlaget i Volda, hvor hun studerer journalistikk på tredje året fra høsten av.

Hun er særlig opptatt av at studenter skal få god informasjon om hvilke rettigheter de har i praksis og i sommerjobber, og at det skal være gode stipendordninger til studenter.

– Det er jo tross alt journaliststudenter som i framtida skal styre mediebransjen, da synes jeg de bør ha gode støtteordninger for å reise på kurs, sier hun.

Med seg i styret har hun tidligere studentlagsleder Henrik Røyne – også fra Høgskulen i Volda, Sebastian Melsom Johansen – Høyskolen Kristiania i Oslo, Abdirahman Hassan – OsloMet og Sondre Lindhagen Nilssen – til nå NLA Mediehøgskolen Gimlekollen, fra høsten Universitetet i Agder.

– Hvordan er det å være journaliststudent i dag?

Det er veldig spennende og lærerikt. Det er jo et medielandskap som endrer seg hele tiden. Jeg kjenner derfor at nytten av praksis er veldig stor, og synes også at flere deler av utdanningene bør moderniseres og oppdateres mer, sier den ferske lederen.

– For eksempel kunne vi hatt mer om bruk av sosiale medier, som jeg egentlig har lært mest om i praksis. Utdanningene kunne jobba tettere med mediehus, for å få mer info om hva de etterspør.

Powered by Labrador CMS