Kulturminister Abid Q. Raja delte ut menneskerettsprisen for 2020 til VG-journalistene Frank Haugsbø, Mona Grivi Norman og Maria Mikkelsen.

VG-journalistene bak Tolga-avsløringene får ny pris

Hedret av kulturministeren i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturdepartementets menneskerettspris for 2020 går til VG-journalistene som avdekket hvordan tre unge menn ble fratatt muligheten til å styre over sine egne liv i saken om Tre brødre på Tolga, skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

Menneskerettsprisen er på 100.000 kroner og et litografi av kunstneren Håkon Bleken, og journalistene Maria Mikkelsen, Mona Grivi Norman og Frank Haugsbø mottok i dag prisen av kulturminister Abid Q. Raja.

Prisen deles ut hvert annet år til journalister som i særlig grad har satt søkelyset på aktuelle menneskerettighetsspørsmål i Norge, og administreres av Medietilsynet.

– Journalistene bak saken Tre brødre på Tolga har gått til kjernen av hva undersøkende journalistikk skal være. Gjennom grundig og tidkrevende arbeid har de tatt kampen for sårbare enkeltmennesker, sier Raja ifølge pressemeldingen.

– De har avdekket grove brudd på grunnleggende menneskerettigheter og omfattende forsømmelse fra offentlige myndigheter. Årets prisvinnere har vist hvordan journalistikken er et verktøy som kan brukes til å grave frem urett og føre til viktige endringer i samfunnet,

Powered by Labrador CMS