Debatt:

«Adresseavisen har lang tradisjon for å slippe mange til på debattplass, om det er melkebonden fra Snåsa, aktivisten fra Verdal eller skoleelevene fra Tiller i Trondheim», skriver debattansvarlig Berit Baumberger.

Adressa svarer: Ja, vi elsker debatt!

Og heldigvis har vi utvidet våre debattspalter med nettsiden vår, midtnorskdebatt.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  • Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

I Journalisten 23. mars spør Asbjørn Hulaas om det er sant at «Adressa elsker debatt»? Ja, det stemmer! Også Hulaas elsker debatt, og det er vi veldig glade for.

Senest for to uker siden hadde han dette debattinnlegget på trykk hos oss. I fjor høst hadde han to debattinnlegg om bygging i Bymarka – og i fjor sommer publiserte vi en tekst signert Hulaas, der han stiller spørsmål til biskopen i Nidaros.

Hulaas spør oss om vi har noen preferanser rundt hvem som får skrive debattinnlegg. Vi etterstreber et mangfold av stemmer, og vi jobber aktivt med å løfte frem det som Hulaas kaller «private debattanter», eller «folk flest».

Vi har ikke gjort egne undersøkelser rundt andelen her, men Hulaas peker på én konkret dag der vi «bare» hadde ti debattinnlegg fra vanlige folk. Det synes vi, i all beskjedenhet, at er et ganske bra tall! Adresseavisen har lang tradisjon for å slippe mange til på debattplass, om det er melkebonden fra Snåsa, aktivisten fra Verdal eller skoleelevene fra Tiller i Trondheim. Vi er nemlig helt enig med Hulaas: Det er viktig å få fram mange «private» meninger!

Så peker Hulaas samtidig på at «plassen er veldig begrenset». Heldigvis har vi utvidet våre debattspalter med nettsiden vår, midtnorskdebatt.no. På nettet er det som kjent bedre plass enn i papiravisa – og de siste to årene har vi publisert langt flere debattinnlegg enn før.

Så mener vi likevel at for å ha en god og variert debatt, er det lurt å gjøre utvalg og begrensninger. Ellers er vi redd gode debatter drukner i en for stor strøm av meninger og tekster. Dette er en av grunnene til at vi også fortsatt holder fast på noen begrensninger i tekstlengde.

Snart utvider vi vår debattredaksjon med ett årsverk – det gleder vi oss veldig til. Vi tror det kommer til å gjøre dialogen med våre debattanter enda bedre. Vi ønsker Hulaas og alle andre velkomne til å fortsette å sende oss debattinnlegg!

Powered by Labrador CMS