Nyhetsredaktør og fungerende sjefredaktør Carl Gunnar Gundersen (t.h) beklager at Stavanger Aftenblad trykket en sak fra NRK Rogaland i sin helhet. Her sammen med sjefredaktør Lars Helle (t.v). Arkivfoto: Jan Inge Haga

Aftenbladet trykket hel sak fra NRK: – Bare å beklage

Hadde egen sak klar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På side 14 i Stavanger Aftenblad onsdag, står en helsides artikkel om ekteparet Jarle Hegerland (46) og Ann-Cathrin Losvik (48), som omkom i helikopterulykken på Røldalsfjellet.

Det skulle det også gjøre, problemet er at to journalister fra NRK Rogaland har byline på saken. Det er også de som faktisk har skrevet saken.

Denne saken fra NRK.no stod på trykk i Stavanger Aftenblad. Faksemile

– Det har skjedd en menneskelig feil på desken, og det er ikke så mye annet å gjøre enn å beklage, sier nyhetsredaktør og for tiden fungerende sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Carl Gunnar Gundersen.

Han vil ikke gå inn i detalj på hva som har skjedd, men sier til Journalisten at de hadde skrevet en egen sak om ulykka, sammen med Bergens Tidende. Denne ble publisert på nett klokken 16.30 tirsdag, og det var denne som egentlig skulle stå på side 14.

– Like før deadline går det fort. Vi har hatt en betydelig runde på dette internt i dag, og har hatt kontakt med NRK i flere ledd og beklaget, sier Gundersen.

En av NRK-journalistene som fikk saken sin trykket hos konkurrenten i dag, var Rosa Irén Villalobos.

– Det var ganske spesielt. Jeg tror aldri det har skjedd før, sier Villaloibos, som er på vei for å kjøpe dagens Stavanger Aftenblad i det Journalisten ringer.

– Det er jo eneste gang jeg kommer til å ha en byline der. Jeg må sikre meg en utgave, slik at mormor på 90 år kan få lese, sier hun, og viser videre til distriktsredaktør Ragnar Christensen for ytterligere kommentarer.

Ragnar Christensen i NRK Rogaland er trygg på at Stavanger Aftenblad nå vil gjennomgå rutinene sine. Arkivfoto: Kristine Lindebø

Distriktsredaktøren i NRK Rogaland ble klar over feilen tirsdag kveld, da en ansatt hadde lest pdf-utgaven til Aftenbladet.

– Jeg stusset selvsagt, men min umiddelbare tanke var at her måtte det ha skjedd en feil, sier Christensen.

Han forteller at han aldri har opplevd noe liknende tidligere, men har mottatt «en uforbeholden beklagelse fra Aftenbladet», og sier han vet at feil kan skje.

– Vi har et utmerket samarbeid med Stavanger Aftenblad på flere områder, og vet hvor profesjonelle de er. Alle kan gjøre feil, og jeg er trygg på at de nå vil benytte sjansen til å gjennomgå rutinene.

Powered by Labrador CMS