Interessen for Serieprat har vist seg å være stor. Fra venstre: Jonas Brenna, Cecilie Asker og Einar Aarvig. Foto: Paal Audestad/Aftenposten

Tror podkast-formatet kan bidra til å fornye kulturanmelderiet

Aftenposten-podkasten Serieprat har nå nådd 100.000 lyttinger.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det siste tilskuddet fra Aftenposten på podkastfronten, Serieprat, har etter to måneder rundet 100.000 avspillinger, forteller Aftenposten i en pressemelding.

– TV-serier er det populærkulturelle fenomenet som vokser raskest akkurat nå. Aldri før er det blitt produsert så mange serier. Antallet kvalitetsserier har eksplodert, og man kan på mange måter si at TV-serier har fått en ny gullalder, sier avdelingsleder Cecilie Asker i Aftenposten.

Hver uke ser hun, sammen med Aftenpostens TV-produsent Jonas Brenna og mangeårig film- og serieanmelder Einar Aarvig, nærmere på TV-seriene det snakkes mest om. Podkasten byr på synsing, sladder, tips - og anmeldelser.

– Serieanmeldelser i podkast-format er en god måte å fornye kulturanmelderiet og nå ut til en yngre målgruppe, sier Asker.

Serieprat når ukentlig 15.000 til 20.000 lyttere, opplyser Aftenposten.

– At en podkast etablerer seg så raskt med så høye lyttertall er nytt. Høstens nylanseringer i Aftenposten har vist at det nå er enklere enn før å nå et bredt publikum gjennom podkast. Etterspørselen etter godt lydinnhold er høy, og det er gøy å se, sier podkastansvarlig Karoline Fossland i Aftenposten.

I fjor hadde Aftenposten samlet 4,4 millioner lyttinger på alle sine podkaster. Fossland regner med at tallet dobler seg i 2019.

Powered by Labrador CMS