Mediefolk:

Hanne Christiansen har studert Midtøstens historie og religion i flere år.

Hun blir Aftenpostens nye korrespondent i Midtøsten

På plass i Istanbul til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hanne Christiansen (32) er ansatt som Aftenpostens nye korrespondent i Midtøsten. Hun tar over for John Hultgren på avisens kontor i Istanbul.

– Hanne har solide kunnskaper om området og store ambisjoner om å forklare Aftenpostens lesere sammenhenger og bakgrunn for det som skjer i regionen, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i en pressemelding.

Christiansen har studert Midtøstens historie og religion i flere år, har reist mye i disse landene og har inngående kunnskap om regionen, skriver Aftenposten.

Den nye Aftenposten-korrespondenten har også dobbelt mastergrad i verdenshistorie og økonomisk idéhistorie fra Columbia University og London School of Economics.

I Aftenposten har hun de siste årene jobbet i utenriks- og økonomiavdelingen.

– Jeg er veldig glad, veldig spent og ikke minst veldig takknemlig for å få prøve meg som korrespondent. Midtøsten er kanskje den mest spennende regionen i verden å være journalist i, og det er et område jeg har vært fascinert av lenge. Det er dessuten et felt Aftenposten er svært gode på, så jeg kjenner på et stort ansvar for å fortsette å levere kvalitetsjournalistikk herfra. Men først og fremst blir dette utrolig gøy, sier Christiansen.

Christiansen begynner i sin nye stilling i august, og hun vil i likhet med sine forgjengere jobbe tett med Aftenposten-journalist Afshin Ismaeli, som kjenner Midtøsten svært godt.

Powered by Labrador CMS