Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten forteller at publiseringstidspunktet er flyttet i et forsøk på å bedre leservennligheten.
Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten forteller at publiseringstidspunktet er flyttet i et forsøk på å bedre leservennligheten.

Aftenposten har flyttet publiserings-tidspunktet i sine nettartikler

– Nå ligger publiseringstidspunktet i bunnen av artikkelen. Om et par uker gjør vi en vurdering på hvordan det har fungert for leserne, sier nyhetsredaktøren. 

Publisert

I likhet med de fleste andre nettaviser, har tidspunktet for publisering og eventuelle oppdateringer tidligere stått øverst i alle i Aftenposten-artikler, like ved byline. 

Nå skal avisa for en periode prøve å heller legge publiseringstidspunktet nederst i artiklene. 

– Dette er en del av en test for å se på om vi kan justere på antallet elementer som ligger i toppen av artiklene, slik at leservennligheten blir best mulig, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til Journalisten.  

Aftenposten har blant annet innført et sammendrag generert av kunstig intelligens som ligger i toppen av nettsakene. Å legge publiseringstidspunktet i bunnen av artiklene skal prøves ut i en testfase.

– Vi gjør tester og ulike eksperimenter med produktet hele tiden, men det er selvfølgelig veldig viktig at sentral informasjon er med, sier nyhetsredaktøren og utdyper: 

– Nå ligger publiseringstidspunktet i bunnen av artikkelen, og så gjør vi en vurdering etter et par uker om hvordan det har fungert for leserne. Eventuelt flytter vi tidspunktet tilbake til toppen igjen. 

Powered by Labrador CMS