Christina Pletten blir Aftenpostens nye korrespondent i USA. Foto Aftenposten
Christina Pletten blir Aftenpostens nye korrespondent i USA. Foto Aftenposten

Hun skal dekke USA for Aftenposten

Christina Pletten og Tor Arne Andreassen blir avisens korrespondenter i henholdsvis USA og Midtøsten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Aftenposten har en sterk utenriksdekning med korrespondenter i Russland, USA, Kina, Brussel og Midtøsten. Mer enn noen gang er det viktig å ha medarbeidere på plass ulike steder i verden.  Vår ambisjon er å kombinere tilstedeværende journalistikk med en analytisk tilnærming, hvor vi setter sammen biter av utviklingstrekk til et større bilde. Eksempelvis var våre folk tidlig ute med å rapportere om de brede folkelige velgeropprørene som ledet frem til Brexit i Storbritannia og valget av Donald Trump i USA, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i en pressemelding fra avisen.

Christina Pletten (48) har ifølge meldingen jobbet flere år som utenriksreporter i USA. Det siste året har hun jobbet i Aftenpostens utenriksredaksjon. I perioden 2001 til 2015 var hun ansatt i Bergens Tidende.

– Det er en stor og spennende utfordring å skulle jobbe med USA i det politiske klimaet som råder. Aftenpostens utenriksredaksjon er et fantastisk team å arbeide med, og lager Norges beste internasjonale journalistikk, sier Pletten, som starter i den nye jobben 1. august, i meldingen.

Tor Arne Andreassen. Foto: Aftenposten
Tor Arne Andreassen. Foto: Aftenposten

Tor Arne Andreassen (48) har i hovedsak jobbet med utenriks siden han ble ansatt i Aftenposten i 1998. Han har hatt et spesielt ansvar for å følge med på Midtøsten og Afrika, samt områdene terrorisme og migrasjon. Andreassen har reist mye i Midtøsten og er en av Aftenpostens mest erfarne reportere i konfliktsoner.

– Jeg gleder meg til å jobbe med saker som har global betydning på nært hold i Midtøsten, sier Andreassen, som tiltrer i løpet av kort tid.

Powered by Labrador CMS