Stiftelsen støtter eierskifte

Har deltat i prosessen med å finne nye eiere til Dagbladet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er snart 30 år siden Dagbladets stiftelse ble etablert på initiativ fra de ansatte. Stiftelsen skal gjennom sin vedtektsfestede posisjon fremme og sikre dagsavisen Dagbladets uavhengighet. Dette skal blant annet skje gjennom kravet om at stiftelsen må godkjenne ansettelse av avisens ansvarlige redaktør.

Kjenner forhandlingene

Styreleder professor Eivind Smith sier at han nærmest opplever det som et mirakel at det var først nå nyheten om forhandlinger mellom Aller og Berner Gruppen sprakk, siden dedrøftingene med aktuelle kjøpere har pågått over lengre tid.

Han forteller at stiftelsen har vært gjort  kjent med forhandlingene og at det der har vært forståelse for at Dagbladet trenger partnere i en medieverden hvor det stadig dannes store konstellasjoner og hvor avisa i dag står nokså alene.

Smith viser til den interne omstruktureringen hvor Berner Media ble opprettet, derfor skjedde med stiftelsens samtykke.

– Det har klart nok båret preg av å pynte brura. Dette har stiftelsen vært med på og blitt orientert om. Det er heller ikke gitt at dagens eierskap er det beste for Dagbladet.

Har vetorett

Styrelederen forteller at stiftelsen har vetorett ved et eventuelt salg.

- Vi kan altså si nei til hele greia, og vil gjøre det dersom stiftelsens posisjon ikke blir ivaretatt i en ny konstellasjon. Smith har imidlertid godt håp om at dette hensynet vil bli ivaretatt.

Han tviler på at et eventuelt salg vil føre til noen endringer for papiravisens fremtid utover det markedet ellers måtte bidra til.

Berner Gruppen skal ha generalforsamling torsdag ettermiddag. Et eventuelt salg er imidlertid ikke tema her.

Powered by Labrador CMS