Svein Henning Soldal, daglig leder i Hordaland Trykk og Distribusjon sammen med med utviklingssjef Terje Olsen (til høyre ) og byggeier Anders Ekehaug.

Amedia-aviser flytter trykkingen fra Førde til Voss

Måtte utvikle eller legge ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia avvikler sitt trykkeri i Førde. Sogn Avis og Firda inngår trykkerisamarbeid i Voss, hvor det bygges et nytt trykkeri.

Avisa Hordalands trykkeri- og distribusjonsselskap står for etableringen.

– I praksis har vi enten måttet utvikle og utvide trykkeriet vårt eller legge det ned. Vi valgte å satse, og nå har vi avtalt å trykke flere av Amedia-avisene på Vestlandet, sier Terje Olsen, utviklingssjef konsern i Hordaland.

Styreleder Ole Morten Ona Ringdal i Firda sier at samlingen av flere aviser i ett trykkeri er en åpenbar mulighet til å redusere kostnader.

Styreleder i Sogn og Fjordane Avistrykk, Morten Kringler, forteller at styret onsdag kom fram til at det ikke lenger er grunnlag for drift på trykkeriet i Førde. Ti ansatte, fordelt på mellom sju og åtte årsverk, blir berørt av nedleggelsen.

Disse avisene skal trykkes på det nye trykkeriet i Voss:

  • Hordaland

  • Vaksdalposten

  • Samningen

  • Karmel

  • Firda (ny)

  • Sogn Avis (ny)

I slutten av mars ble det klart at Ingvil Aaen Torpe blir ny ansvarlig redaktør og daglig leder for avisa Hordaland. Hun tar over fra august.

Slik ser dagens trykkeri ut.
Powered by Labrador CMS