– Vi vet nå at vi er i stand til å gi betalende abonnentene sin rettmessige tilgang til plussinnhold på en trygg måte, sier konserndirektør med ansvar for nyheter og abonnement, Jostein Larsen Østring.

Amedia-aviser kan igjen lukke pluss-sakene

Stadig flere systemer og løsninger gjenopprettes etter dataangrepet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter dataangrepet mot Amedia i romjula har alle pluss-artikler vært åpne for alle. Men i dag blir det slutt på dette. En nødløsning på siden av Amedias abonnementssystem, gjør at konsernet igjen kan lukke disse sakene for ikke-abonnenter.

– Vi vet nå at vi er i stand til å gi betalende abonnentene sin rettmessige tilgang til plussinnhold på en trygg måte, sier konserndirektør med ansvar for nyheter og abonnement, Jostein Larsen Østring, i en pressemelding.

Østring forteller videre at hvis Amedia hadde gjenopprettet tilgangskontrollen på et tidligere tidspunkt, ville kun abonnement som hadde tegnet abonnement før dataangrepet 28. desember fått tilgang.

– Dette ville ikke vært tilfredsstillende for å sikre publikums tilgang til journalistikken.

Nødløsningen sikrer også at ikke-abonnenter kan tegne en gratis prøvetilgang ut januar måned.

– Abonnentenes betalingsvilje er helt avgjørende for finansieringen av journalistikken, og det er kun ved spesielle hendelser vi gir åpen tilgang til alle. Nå får abonnentene igjen verdien av eksklusiv tilgang, sier Østring.

I mellomtiden fortsetter Amedia jobben med å gjenopprette tilgangen til abonnementssystemet og andre kritiske systemer som har vært utilgjengelige siden dataangrepet.

Powered by Labrador CMS