Amedias regionredaktør Renate Slettli Nymoen om nedleggelse av Amedia-trykkeri.

Amedia legger ned trykkeri i Bodø

Avisa Nordland flytter til Polaris-trykkeri.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Avisa Nordland har vedtatt å flytte trykkingen av avisa til Polaris Medias trykkeri i Harstad, noe som betyr at Amedias egne trykkeri i Bodø legges ned, melder mediekonsernet i en pressemelding.

Styret begrunner beslutningen om flytting og nedleggelse med at det blir stadig dyrere å trykke hver enkelt avis, fordi det er stadig færre papiraviser som produseres.

– Hele avisbransjen står i en svært tøff omstilling, der vi må bevege oss raskt fra en økonomi som baserer seg på store inntekter på papir, til en verden der det er de digitale kanalene som dominerer. Våre lesere og annonsører forandrer oss gjennom endringer i sine medievaner som blir stadig mer digitale, samtidig som vi fortsatt har betydelige kostnader knyttet til papirproduksjonen vår, sier regiondirektør Renate Slettli Nymo i Amedia i meldingen.

De åtte ansatte på trykkeriet som nå legges ned, ble informert mandag.

– Dette er selvsagt en tung avgjørelse å ta, når vi vet at det rammer arbeidsplasser og vet hvilke konsekvenser det får for de ansatte ved trykkeriet, sier styreleder i Amedia Trykk Bodø, Morten Kringler, i meldingen.

Per i dag gjør også aviser som Rana blad, Helgelendingen, Saltenposten, Avisa Hemnes og Nordsalten trykkingen sin hos Amedia i Bodø.

I fjor la Amedia ned trykkeriet i Førde.

Etter Bodø-nedleggingen har Amedia trykkeri i Lillestrøm, Larvik, Egersund og Biri.

Powered by Labrador CMS