Nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv Tor Magne Nondal sier det er krevende å lage kritisk journalistikk som angår en selv. Foto: Fartein Rudjord, Dagens Næringsliv / Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Slik dekket DN egne kutt: Unngikk byline på saken

– Opptatt av å gjøre det på en ryddig måte, sier nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I Dagens Næringslivs (DN) egen sak om de varslede kuttene og nedbemanninga i avisa, unnlater de å opplyse hvem som har skrevet saken. Byline er «Dagens Næringsliv».

Nyhetsredaktør Tor Magne Nondal forklarer dette slik:

– Det er krevende å lage kritisk journalistikk om noe som angår en selv. Derfor ble det løst i form av et nøytralt referat fra internmeldingen, som beskrev de faktiske forhold, skriver Nondal til Journalisten.

Han forklarer at saken er basert på en internmelding fra sjefredaktør i etterkant av torsdagens allmøte. Sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve er ikke sitert i saken, kun sitater fra melinga er brukt.

De ansatte i DN ble torsdag varslet om en ny kuttrunde og nedbemanning. Avisa må spare 30 millioner kroner totalt. Rundt 25 millioner skal tas i personalkostnader, opplyser sjefredaktør Djuve til Journalisten.

– Er det et prinsipp i DN å ikke oppgi navnet på journalist i saker som omhandler DN?

– Nei. Det normale er byline. I andre saker om oss selv, som for eksempel sakene om forrige konsernsjef som var på padletur, laget vi ordinære nyhetssaker med byline. Det finnes også andre konkrete eksempler på saker som har handlet om oss selv hvor det er byline på sakene, skriver Nondal.

– Er det viktig for DN å dekke også slike saker om egen avis?

– Ja, dette er jo en nyhet! Og det er viktig å dekke nyheter om DN som har almen interesse og hvor også andre medier omtaler oss. Men vi er opptatt av å gjøre det på en ryddig måte, slik for eksempel VGs dekning av seg selv i Sofie-saken.

Powered by Labrador CMS