Vinnere av Riksmålsforbundets mediepriser: Tonje Steinsland, Knut Olav Åmås (øverst) og Anders Borgen Werring. (Foto: TV 2, Fritt Ord og NRK)

Språkpriser til Tonje Steinsland, Anders Borgen Werring og Knut Olav Åmås

Hedres av Riksmålsforbundet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tonje Steinsland, Anders Borgen Werring og Knut Olav Åmås hedres for god språkbruk av Riksmålsforbundet, skriver forbundet i ei pressemelding.

Gullpennen, Lytterprisen og TV-prisen går hvert år til journalister, programledere og skribenter som «utmerker seg med god og stilsikker bruk av riksmål/moderat bokmål i mediene», heter det om prisene.

Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord og spaltist i Aftenposten får Gullpennen.

– Med sin tydelige penn er Åmås en aktiv samfunnsdebattant som – ved hjelp av krystallklart språk – tar opp og belyser viktige temaer i vår tid, sier juryleder Tom Egeland.

Anders Borgen Werring i NRK Dagsnytt får Lytterprisen for både god nyhetsjournalistikk og for ypperlig fremføringsevne.

– Han har et godt og gjennomarbeidet språk som er lett å forstå, og han fremfører det tydelig og troverdig uten at det virker stivt, mener Lytterprisens jury.

Tonje Steinsland i TV 2-programmet Vårt lille land får ros av Riksmålsforbundet for sin presise språkbruk.

– På TV er ordvalget viktig. Det må være forståelig for et bredt publikum, og her lykkes Tonje Steinsland særdeles godt. Hun bruker det daglige, enkle språket for å fortelle sine ofte sterke historier, mener juryen.

Powered by Labrador CMS