Petter Sommer er NRKs podkastsjef, og sitter i styringsgruppa bak Podtoppen.

Podtoppen

– Blir ikke overrasket om vi finner feil

Bekrefter reaksjoner i Podtoppen-styret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Med den ukentlige Podtoppen-oppdateringen klokken 12 onsdag, dukket det også opp en nyhet:

Nettavisen, som de siste ukene har flydd høyt på listene med fotballpodkasten Sesongkortet, trekker sine podkaster midlertidig.

Journalisten har i flere artikler omtalt forvirring og skepsis rundt tallene som tilsa at Sesongkortet på kort tid hoppet helt til topps på den nasjonale rangeringen over åpne podkaster.

– Begynte å lure, vi også

Nå skal tallene granskes enda nøyere, mens Nettavisens podkaster holdes utenfor topplista.

– Vi feiret en andreplass for en stund siden. Så feiret vi ikke førsteplassen fullt så mye, for vi begynte jo å lure, vi også, sier lydansvarlig i Nettavisen, Anders Høglund, til Journalisten.

Han understreker at trekkingen har en naturlig årsak:

– Nå har vi kommet dit at vi gjør tester og skrur av enkelte prosesser. Det tilsier at vi må av toppen mens vi kommer til bunns i saken. Når vi er til bunns, kommer vi til å være helt transparente. En eventuell feil kan jo gjelde flere, så vi skal selvfølgelig dele våre erfaringer.

– Vet hvor mye som skal til

NRKs podkastsjef Petter Sommer har onsdag uttalt seg til NRK.

Han representerer NRK i styringsgruppa for samarbeidsprosjektet Podtoppen, og forteller at flere i gruppa syntes det var rart at Nettavisen hadde hatt så stor vekst.

– Nå er det ingen grunn til å beskylde noen for å jukse med tallene. Samtidig så vet jeg selv hvor mye som skal til for å oppnå slike tall, og jeg blir ikke overrasket om vi finner feil, sier Sommer til NRK.

Powered by Labrador CMS