Mediefolk:

Fra venstre: Andrea Rognstrand, Vilde Skorpen Wikan, Sunniva Berggren Kaalaas og Mikal Hverven Hem.

Forsvarets forum ansetter fire: – Dette blir helt kanon

Ansetter nyhetsredaktør, nyhetsjeger, sikkerhetspolitisk reporter og journalist.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets forum har gjort flere ansettelser, melder de i egen avis.

– Nå skal vi befeste vår posisjon som landets ledende leverandør av nyheter om Forsvaret, samt forsvars- og sikkerhetspolitikk, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i artikkelen.

Andrea Rognstrand er ansatt som nyhetsredaktør. Hun har allerede jobbet halvannet år i Forsvarets forum, og blant annet deltatt i graveprosjektet «Uunnværlig».

De siste månedene har Rognstad jobbet som journalist og frontsjef i VG. Fra tidligere har hun to års erfaring fra NTB, bachelorgrad i journalistikk fra Sydney, samt årsstudier i historie og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Rognstrand har i tillegg avtjent førstegangstjeneste i Panserbataljonen, skriver Forsvarets forum.

Mikal Hverven Hem er ansatt som sikkerhetspolitisk reporter. Han har lang erfaring innenfor politikk og utenriks som journalist, kommentator og vaktsjef blant annet fra VG, Dagbladet og NRK.

Hem har også skrevet flere bøker om autoritære regimer. Han har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, og har vært gjesteforsker ved Reuters Institute ved Oxford University. Det siste halvåret har han vikariert som journalist og nyhetsleder i Forsvarets forum.

Vilde Skorpen Wikan er ansatt som nyhetsjeger. De siste månedene har hun jobbet som journalist i Aftenpostens utenriksavdeling, og før dette har hun vært nyhetsjournalist i NTB. Wikan har en mastergrad i krigs- og konfliktjournalistikk fra universitetet i Swansea, samt en mastergrad i internasjonal politikk fra universitetet i Edinburgh.

Sunniva Berggren Kaalaas er ansatt i et vikariat som journalist. Hun studerer journalistikk ved Universitetet i Bergen, tilbrakte åtte uker som journalistpraktikant i Forsvarets forum i vår, og har vikariert som journalist i TV 2-sporten.

Tidligere har hun gjennomført utskrevet befalskurs og tjenestegjort som instruktør, lagfører og logistikkbefal ved henholdsvis Luftforsvarets befalsskole og Sjøkrigsskolen.

– Dette blir helt kanon, sier påtroppende nyhetsredaktør Andrea Rognstrand.

– Forsvaret får en stor del av statsbudsjettet, forvalter statens voldsmonopol og har flere viktige samfunnsoppdrag. Det krever grundig, kritisk og konstruktiv journalistikk, understreker Rognstrand.

Powered by Labrador CMS