Asle Skredderbergets biografi om Trygve Hegnar får hard medfart av Hegnar i Kapital. Foto: Kathrine Geard

Forventet Hegnar-slakt

Trygve Hegnar angriper biografien om ham selv.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trygve Hegnar slakter over en helside i fredagens Kapital den uautoriserte biografien om ham selv. Tittelen på anmeldelsen er: Makkverk.

– Det var som forventet, sier forfatteren Asle Skredderberget.

Som fanden leser

Asle Skredderberget har tidligere arbeidet som journalist i Hegnars Finansavisen, før han gikk over til Dagens Næringsliv. En avis han senere forlot for blant annet å skrive kriminallitteratur. Biografien om hans gamle sjef, Hegnar, outsider på innsiden ble utgitt i november 2013.

– Hegnar kommer ikke med noen vesentlige innvendinger i «anmeldelsen». Han imøtegår ikke det jeg skriver i boken om dobbeltrolle, aktiviteten på aksjemarkedet eller bruken av anonyme kilder i Kapital. Dette er presseetisk verd å diskutere. Du kan si han leser boken som fanden leser bibelen. Derfor ser jeg det heller ikke som en anmeldelse.

Skredderberget kan ikke huske å ha sett andre anmelde en bok som handler om dem selv. Men det er heller ikke mange andre i samme posisjon til å gjøre det, sier han.

Middelmådig krimforfatter

Hegnar skriver at det ikke er plass til å ta til motmæle mot det han anser som faktisk løgner og feil i boken. Han trekker også inn anmeldelsen i Morgenbladet som kritiserte Skredderbergets bruk av anonyme kilder. Imidlertid nøyer han seg ikke med å angripe teksten. Siste avsnitt brukes til å angripe forfatteren:

«Asle Skredderberget er PR-rådgiver og en middelmådig krimforfatter (to bøker) i et hav av gode norske krimforfattere for tiden, og hans bok Hegnar er ikke en biografi i vanlig forstand, men en pamflett eller et hevnskrift».

– Påstandene om at jeg skal være en middelmådig krimforfatter er det mest sårende i kritikken fra Hegnar. Men heldigvis har jeg ikke like ømme tær som ham. Og så vet jeg jo Hegnar selv har skrevet til meg at jeg skriver godt, og burde skrive mer krim. Resten synes jeg i grunn er litt komisk.

De rosende ordene fra Hegnar falt da han høflig takket nei til å bidra til bokprosjektet.

Journalisten har kontaktet Trygve Hegnar for en kommentar. Han har foreløpig ikke svart.

 

Powered by Labrador CMS